Нещодавно губернатор Волині вигнав журналістів і атовців із «секретної» наради, просто виштовхавши їх за двері.

Нагадаємо, голови волинських райдержадміністрацій та представники Держгеокадастру з’їхалися на нараду до голови ОДА Володимира Гунчика. Як виявилося згодом, нарада «секретна», тому присутніх громадських активістів виставили за двері, також попросили покинути засідання журналістів.

Нарада з приводу діяльності обласного Держгеокадастру мала розпочатися 22 вересня об 11:00. Такі дії очільника області обурили заступника голови Асоціації землевпорядників Волині Світлану Шеремету.

«Ми озвучували багато проблемних питань щодо діяльності Держгеокадастру, зокрема про зловживання службовим становищем та «дерибан» землі. Нараду мали провести минулого тижня, втім, в облдержадміністрації не були готові давати якісь відповіді, тому її перенесли на сьогодні. Відповідно ми приїхати почути відповіді на проблемні питання, які цікавлять сотні людей. Однак нас почали виганяти із залу та виставили за двері, мовляв, це внутрішня нарада і сюди нас не запрошували. Я вважаю, що такі дії незаконні, бо це не якась секретна організація, робота державних органів має бути прозорою», - наголосила громадський активіст.

Чим керувався голова Волинської облдержадміністрації та що відбувалося за закритими дверима, нам залишається тільки здогадуватись. Претензії щодо незадовільної роботи Держеокадастру у Волинській області неодноразово висловлювали і учасники АТО.

Рішення по кільканадцяти ділянках для учасників бойових дій, по яких вже давно написані заяви, блокуються в управлінні Держгеокадастру області.

Так, ГС «Спілка воїнів АТО Волині» обурена бездіяльністю управління Держгеокадастру у Волинській області. Ветерани АТО неодноразово висловлювали своє обурення щодо проблемних питань, які існують під час виділення земельних ділянок учасникам бойових дій. Однак нічого в цій ситуації так і не зрушило з місця.

«В Держгеокадастрі досі блокуються рішення по кільканадцяти ділянках, по яких вже давно написані заяви. Влада робить все, аби ми не отримали ці земельні ділянки. Свого часу, ми не вагаючись ми стали на захист Батьківщини, а тепер нас продовжують ігнорувати», - не приховував невдоволення голова ГС «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.

До речі, це вже не перший випадок «теплого спілкування» Володимира Гунчика з журналістами. Так, 12 серпня 2014 року губернатор Волині Володимир Гунчик виставив за двері журналістів, які висвітлювали його зустріч із потенційним інвестором будівництва аеропорту в Луцьку.

Довідково

Стаття 171. Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів

1. Умисне перешкоджання законній професійній діяльності жур­налістів — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. 2. Переслідування журналіста за виконання професійних обов'язків, за критику, здійснюване службовою особою або групою осіб за поперед­ньою змовою, — карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.