СБУ і Міністерство оборони зараз, як ніколи, потребують реформування. Від Служби безпеки необхідно повністю забрати економічну складову.

Про це в ефірі програми «Zіткнення» з Роксаною Руно на телеканалі ZIK заявив народний депутат України від БПП Андрій Антонищак, - інформує Zik.

«Як ніколи тепер необхідно реформувати СБУ і Міністерство оборони України. Із Служби безпеки необхідно повністю забрати економічну складову. Служба безпеки України має бути службою безпеки. Нема їй що робити на митниці. СБУ повинні сконцентруватися, особливо під час війни, тільки на безпековій складовій держави», – зазначив Андрій Антонищак.

Водночас, присутній в студії боєць батальйону Донбас зауважив, що СБУ зайнята іншими справами, такими як переслідування добровольців. Також він додав, що усю повноту відповідальності у справі з вибухами на військових складах несе військовий прокурор Анатолій Матіос і головнокомандувач збройних сил України. 

«Насправді, СБУ зараз садить добровольців. Їх цікавлять не так депутати, як добровольчі батальйони. Повертаючись до відповідальності, в першу чергу має відповідати військовий прокурор, який мав організувати перевірки складів після першого фатального випадку. Має відповідати головнокомандувач збройних сил України. Люди добрі, четвертий випадок це що таке? Хлопці на передовій несуть відповідальність за кожний патрон. А тут стратегічні склади держави вибухають і головнокомандувач не несе відповідальності. Це прямий його обов’язок організувати роботу, бо він командир», – вважає військовий. Читайте більше тут: http://zik.ua/news/2017/09/28/nardep_rozpoviv_yaki_povnovazhennya_slid_zabraty_v_sbu_1176559