Голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк, якого нещодавно разом з двома посадовцями затримали на хабарі, досі залишається при посаді.  Тим часом голову районної державної адміністрації любов Матвєєву та голову Держгеокадастру Сергія Рубаху від посад усунули.

Нагадаємо, що нещодавно на хабарі у 7 тисяч доларів затримали керівників Горохівського району, а саме голову районної ради Тараса Щерблюка, голову райдержадміністрації Любов Матвєєву та голову Держгеокадастру Сергія Рубаху. Як йдеться в повідомленні правоохоронців чиновники вимагали хабаря у підприємця, який хотів орендувати 70 гектарів землі для ведення особистого селянського господарства. За версією слідства гроші отримували двома траншами.  Посадовці погоріли, коли отримували другу частину хабаря у сумі 4-х тисяч доларів. Голову районної державної адміністрації від посади усунули, але не звільнили. Зараз обов’язки голови виконує керівник апарату Людмила Кусюк.

Кабінет голови Горохівського Держгеокадастру досі опечатаний, проте головний земельник району є на місці, однак від коментарів відмовився посилаючись на таємницю слідства.

Тим часом голова районної ради Тарас Щерблюк досі при посаді, від коментарів відмовився і поспішив до свого кабінету. Загалом у хабарництві підозрюють трьох чиновників, проте від посад усунули лише двох. Чи будуть у Горохівському районі нові голови чи лишаться ті самі ми дізнаємося згодом.

Варто відмітити, що це резонансне затримання пройшло поза увагою голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, адже жодних коментарів щодо своїх підлеглих очільник області так і давав. До речі, це вже не перше гучне затримання посадовців із команди Володимира Гунчика, але про це згодом