Обласний апеляційний суд виправдав лучанина Юрія Крищука, чоловіку інкримінували статті «Злісна непокора поліції» і «Порушення правил дорожнього руху», але терези Феміди схилилися на сторону потерпілих.

Нагадаємо, кілька місяців тому брати Юрій та Дмитро Крищуки виїздили з Центрального ринку, коли дорогу їм заблокувала патрульна машина. Як розповідав учасник інциденту, поліцейські проводили огляд іншого авто, свій же Пріус поставили так, що заблокували проїжджу частину. Коли брати попросили переставити службовий автомобіль, увага правоохоронців відразу переключилася на них. Після розмови з Юрієм, якому заламали руки і вдягнули кайданки стражі порядку вгледіли в нього відстебнутий пасок безпеки, зафіксували злісну непокору і лайку в громадському місці. Суд першої інстанції визнав дії поліцейських правомірними, однак вердикт апеляційного суду це рішення скасував.

До слова поліцейський Капустинський неодноразово потрапляв в поле зору громадськості, зокрема завдав тілесних ушкоджень при затриманні 17-річної дівчини, яка перейшла дорогу у невстановленому місці, а також застосував силові прийоми і спецзасоби до ветерана АТО, інваліда війни Юрія Величка, за те, що той фіксував неправомірні дії представників громадської організації Самооборона Волині.