Степан Івахів проголосував за законопроект №7164, який, серед іншого, гарантує амністію для сепаратистів та бойовиків на сході України, узаконює режим «сприяння» для російської мови, надає імунітет депутатам, яких обрали під контролем терористів, та передбачає забезпечення прямих зовнішніх відносин Донбасу з регіонами Росії тощо.

Про це повідомляють «Волинські Новини»

Все це передбачає законопроект №7164, який продовжує дію закону про особливі умови місцевого самоврядування в окремих регіонах Луганської і Донецької областей. За продовження особливих умов проголосували 229 депутатів.

Фактично, прийняття закону протягнули фракції БПП «Солідарність» разом з «Опозиційним блоком» та «Народним Фронтом». Допомогли їм у цьому і нардепи групи «Воля народу», до якої входить Степан Івахів.

Результати поіменного голосування

При цьому, представники опозиційних фракцій різко висловились проти прийняття законопроекту №7164. Окремих депутатів за голосування всупереч позиції партії виключили з їх лав. Зокрема, «Самопоміч» виключила зі складу фракції нардепа Наталю Веселову, яка проголосувала за вищезгаданий закон.

Зазначимо, що це не перше «скандальне» голосування нардепа Степана Івахіва. Свого часу від підтримав диктаторські закони 16 січня, які в ручному режимі приймала Верховна Рада під час кривавих подій Майдану.

А в 2015 році підтримав внесення змін до Конституції, які передбачали надто широкі права окупованим районам Донбасу. Голосування викликало хвилю обурення та суспільний резонанс – під Верховною Радою в той день зібрались сотні протестувальників, один з яких кинув в натовп гранату. В результаті вибуху загинуло четверо нацгвардійців.

Як і у випадку з останнім голосуванням, «протиснула» голосування фракції «Опозиційного блоку» разом з БПП «Солідарність» та «Народним Фронтом». І, знову ж, їх підтримала фракція «Волі народу».