Сьогодні під час голосування за законопроекти про реінтеграцію Донбасу у Верховній Раді зарахували голос народного депутата, який у цей момент перебував за кордоном.

Про це заявив нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук в ефірі «112 Україна».

Депутат заявив, що із цим питанням планує звернутися до правоохоронних органів. Поки Мосійчук намагається отримати документальне підтвердження перебування згаданого обранця за межами держави, тому вирішив не називати його імені.

Як уже писав Вголос, сьогодні Рада підтримала у першому читанні так званий законопроект про реінтеграцію Донбасу – офіційно № 7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». Також нардепи прийняли законопроект №7164, таким чином продовжили на рік особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі.

«№7164 – ганебний проект Президента, який має подовжити на рік дію федеративного закону, що був ухвалений незаконно минулим скликанням. В тому законі прописана народна міліція для бойовиків, народна прокуратура для бойовиків, можливості прямого зв'язку бойовиків із РФ. По суті, не буде у нас одної політики міжнародної – вони самі собі вирішуватимуть, як і з ким зв'язуватись. У тому законі фактично прописана амністія для бойовиків на Сході», - пояснив нардеп Юрій Левченко.

Разом з тим, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок розповів, за що ж парламентарі проголосували, підтримавши за основу законопроект № 7163.