Кілька тисяч людей прийшли на свято кварталу, яке організував  Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» для жителів району 33-го. Вже з 13 години люди поспішають на площу, що поряд із школою номер 10, щоб бува не пропустити нічого цікавенького.

А розваг тут вистачає, як для дітлахів, так і для дорослих. На сцені виступили представники клубу ветеранів «Неспокійні серця» при Палаці культури міста Луцька, аматорський театр «Золотий вік» показав філософську казку «Бути собою» про білу ворону, дітлахів розважають рухливими іграми та дитячою дискотекою від DJМіньйон.

Біля палаток реєстрації вишикувалась черга, адже в кінці дійства розіграш цінних призів. Так, сьогодні можна виграти велосипед, смартфон, смарт-годинник, зарядні пристрої, електрочайники, термоси, футбольні та баскетбольні м’ячі.


Поряд із основною сценою можна побачити яскраві фотозони, зону майстер-класів, де перевірити свої художні вміння можуть люди будь-якого віку.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що такі святкування організовують для того, щоб згуртувати район, щоб мешканці відпочили, набралися позитивних емоцій, дізналися історію свого мікрорайону (тут є стенди, з інформацією про мікрорайон), щоб відпочили діти. У рамках святкування відбуваються різноманітніпатріотичні заходи – наприклад, від волонтерського центру «Серце патріота».

День-33-го кварталу носить різноплановий характер, тут є розваги та заняття для будь якого віку. Подібні святкування вже відбувалися  на 40-му кварталі та на Вересневому, а наступної неділі такий захід відбудеться у мікрорайоні ЛПЗ. Також учасники свята мають можливість поласувати справжнім козацькими кулішем, а святкування триватимуть до самого вечора. Лучани не розходяться в очікуванні головної родзинки свята - гурту Ot Vinta.

Петро Сосницький