Топ-менеджер УЗ, Вахтанг Джакелі, якого співробітники СБУ 13 вересня затримали на гарячому під час спроби отримати хабар в розмірі 300 тисяч доларів США, продовжує числитися співробітником Укрзалізниці.

Про це повідомляє «Антикор».

За даними компанії, Вахтанг Джакелі є першим заступником начальника Департаменту аудиту і контролю УЗ. Офіс департаменту знаходиться в Києві за адресою вул. Протасов Яр, 2.

Як повідомляють в УЗ, Джакелі фактично очолював згаданий департамент, який займається контрольно-ревізійною діяльністю-з тієї простої причини, що у департаменту довгий час не було формально начальника.

На даний момент, за інформацією голови Транспортного комітету ВР Ярослава Дубневича, Вахтанг  Джакелі продовжує як і раніше керувати зазначеним департаментом. Про це Дубневич повідомив на засіданні Комітету ВР з питань транспорту.

«Вахтанг Джакелі - підозрюваний у хабарництві - ви думаєте, він сидить? Він в п'ятницю [29 вересня] був на робочому місці і консультував нового керівника КРУ УЗ [неофіційна назва Департаменту аудиту і контролю УЗ], - повідомив Дубневич.  -Питання: чому людина, яку зловили і який за рішенням суду повинен знаходитися під домашнім арештом - до сих пір не відсторонений від роботи? Чому його пропуск не заблокований? Ця людина, підозрюваний у злочині, приходить на держпідприємство, до нового керівника [департаменту], і вони більше години розмовляють ... Що обговорюють? Як хабарі брати? Як КРУ УЗ буде проводити якісь нібито перевірки, а цей [Джакелі] буде потім «вирішувати»?

За словами Дубневича, він неодноразово піднімав питання про неправомірне призначення Джакелі на його посаду. Так як Вахтанг не відповідав кваліфікаційним вимогам до посади: у нього немає необхідного рівня освіти та досвіду роботи.

Це стало відомо з виданого Міносвіти свідоцтва про визнання в Україні документа про освіту В.Джакелі, яке датоване 18.10.2016 року.

З цього випливає, що документ про освіту, що дає право на працевлаштування і продовження навчання в Україні, отриманий паном Джакелі рік тому. У той час як, згідно з кваліфікаційними вимогами, кандидат на посаду зобов'язаний був мати повну вищу освіту відповідного напряму і стаж роботи за фахом не менше трьох років. Тобто, отримавши документ про освіту на руки тільки в вульгарному році, здобувач ніяк не може мати трирічний стаж роботи.

Але і цього мало: згідно із зазначеним свідченням, Джакелі має рівень бакалавра. Тоді як кандидат на таку відповідальну посаду в «УЗ» повинен мати освіту рівня магістр.

За словами Ярослава Дубневича, очолюваний ним парламентський Комітет з питань транспорту вже звертався в Нацполіцію, СБУ, НАБУ, Генпрокуратуру з приводу правомірності працевлаштування іноземного громадянина Джакелі.

На даний момент Печерським управлінням ГУ Нацполіціі в Києві розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ст. 364 ч.1 КК України.

В його рамках розслідуються обставини призначення та надання дозволу на використання праці Вахтанга Джакелі на посаді першого заступника департаменту аудиту і контролю УЗ.