Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що після визнання країни агресором їздити туди можуть тільки люди, які виконують специфічні функції.

Про це повідомляє «УНІАН».

У США на виставці озброєння "AUSA-2017" на запитання, чи доцільно ухвалити законопроект, який забороняє держслужбовцям і політикам їздити до Росії, він відповів: "Ви знаєте, коли країна буде визнана агресором, то туди можуть їздити тільки розвідники і шпигуни. Так чи ні? Коли він розвідник, ми знайдемо, як його туди переправити. Коли шпигун – я гадаю, нема чого робити, коли він виконує окремі функції".

На превеликий жаль, у нас активно працює "п’ята колона", яка активно працює на дестабілізацію в країні, яка координується і фінансується російськими спецслужбами. В тому числі… це стосується і суто терористичних актів, які готуються в Російській Федерації спецслужбами і реалізуються на українській території", – заявив Турчинов.

"Безумовно, після визнання країни агресором – ну, їздити до країни-агресора, я вважаю, можуть тільки люди, які виконують специфічні функції", – додав секретар РНБО.

Як повідомлялося раніше, депутати Верховної Ради України пропонують тимчасово обмежити виїзд до Росії громадян України, які є державними службовцями, високопосадовцями та політиками, а також відправляти Кабінет міністрів України у відставку за порушення обмежень з боку міністрів.

6 жовтня прес-центр Служби безпеки України повідомив, що юристи СБУ підготували законопроект про обмеження візитів до РФ політикам, посадовцям, представникам органів місцевого самоврядування та громадським діячам. У спецслужбі наголосили, що ця ініціатива голови СБУ Василя Грицака є черговим кроком правового врегулювання протидії російській агресії.