У четвер, 12 вересня, ціна Bitcoin вперше перевищила позначку в 5 100 доларів.

Про це повідомляє «Сегодня».

Так, біткоіни підскочив на 7,1%, до 5 170 доларів.

Повідомлення про те, що уряд Китаю може пом'якшити недавні заборони на операції з криптовалюта і що Goldman Sachs вивчає потенційні торговельні інструменти в цьому сегменті, підтримують зростання, пише Bloomberg.

Після заборони ICO в Китаї біржі криптовалюта стали масово перебиратися в Японію, де законодавство в цій сфері стає ліберальніше. Саме це спочатку привело до нинішнього витка зростання біткоіни, вважають аналітики.

Раніше НБУ відмовився визнавати Bitcoin валютою. Криптовалюта, на думку Нацбанку, також не є платіжним засобом. Однак, в НБУ вважають, що і зараз статус Bitcoin залишається спірним питанням. Багато аналітиків відзначають, що головна відмінність криптовалюта від фінансових пірамід - це повна відсутність централізації і певного кола осіб, які отримують матеріальну вигоду від існування піраміди.

При цьому в Україні вперше в СНД був розроблений законопроект про легалізацію обороту криптовалюта. Проект №7183 вже зареєстрували у Верховній Раді, він знаходиться на розгляді профільного парламентського комітету.

Нагадємо, нещодавно за 42 біткойни або $200 000, можна купити громадянство у острівної держава Вануату, яка розташована в Тихому океані поруч з Австралією.