Президент України Петро Порошенко сьогодні, 12 жовтня, у Києві разом з представниками мас-медіа скуштував страви, які їстимуть українські бійці.

Українським військовим почали закуповувати нові зразки сухпайків
новий раціон для українських військових.

Перед гарантом і журналістами виставили страви, які тепер їстимуть українські бійці. Серед них був і борщ з сухпаю. Першим його покоштував саме Порошенко.  

"Починаємо з борщу. Вважаючи, що це із сухпаю, - смак справжнього борщу", - сказав він, з’ївши ложку.

У відповідь кореспондент сказав, що у дружини гаранта борщ мабуть таки смачніший. 

"Марино, ти чуєш? Ти найкраще готуєш", - сказав Порошенко.

За його словами, жодна армія світу до сьогодні не застосовувала перші страви в сухому пайку для військових - Україна стала першою. 

"Думаю, це наша спільна думка, що дуже висока якість і смачно (харчування нового зразка - Ред.). Вважаю, що це абсолютно нове покоління військового харчування, нове покоління речового та харчового забезпечення, буде нове покоління медичного забезпечення. А після впровадження наших оборонних технологій буде нове покоління і збройного забезпечення. Це є яскрава демонстрація того, що наша армія кардинально інша. Але, в першу чергу, ми маємо унікального воїна-патріота. Більш ефективного і сміливого, якому шана і повага", - резюмував гарант. 

Раніше повідомлялося, що в зону проведення АТО на сході України буде відправлена партія нового сухого добового раціону, зробленого за світовими стандартами. Він включає перші та другі страви багатьох видів, які можливо підігріти без використання вогню.