«Волиньгаз» вибиває борги від неплатників застосовуючи каральні методи до сусідів боржників. Під виглядом планової перевірки мережі аварійна бригада залишила без  газу три квартири сусідів сім’ї, яка має кількатисячний борг перед компанією.

Зранку 13 жовтня жителі будинку №3, що на вулиці Прогресу не мають можливості не те що зварити їсти, але й нагріти води. В газових трубах немає тиску, адже постачання блакитного палива перекрили у зв’язку з плановою перевіркою мережі перед опалювальним сезоном. Попри те, що майстри обіцяли дати газ на вечір п’ятниці плити, колонки, котли не запалюються уже два дні. Енергетики пояснюють це тим, що майстри не мали доступу до однієї з квартир, щоб провести огляд приладів, натомість сусіди стверджують, що у такий спосіб «Волиньгаз» намагається змусити сплатити борг мешканців квартири №4.

Чому працівники «Волиньгазу» спланували перевірки і відімкнули від газопостачання людей напередодні в вихідних і не врахували того, що вони можуть відлучитися із міста на свято незрозуміло. Викликати на місце чергову бригаду не вдалося.

Подібна халатність і бездіяльність обурює, бо допоки енергетики тиснуть на боржників, прості люди попри мізерні пенсії сплачують за комунальні послуги, залишаються без найнеобхіднішого для виживання.