З моменту останньої великої акції власників «єврономерів», яка пройшла 6 вересня під Радою, поліція забрала на штрафмайданчики близько 500 таких авто.

Про це повідомляє "Антикор" з посиланням на громадську організацію «Авто Євро Сила». Там уточнили, що власники відібраних авто не були членами «АЕС».

«Поліція, коли бачить, що це не автомобіль «Авто Євро Сили», старається забрати його будь-якими силами. У нас є інформація. що з 6 вересня по сьогоднішнє число по всій території України відібрано близько 500 автомобілів», - сказав autonews.ua співзасновник «АЕС»Олег Ярошевич.

Таку активність поліції Олег Ярошевич пояснює спецоперацією «Кордон 2017», під прикриттям якої поліцейські зупиняють автомобілі з іноземною реєстрацією і вимагають у їх власників, серед іншого, повідомити, де вони проживають і номер мобільного телефону.

З цього приводу, до речі, за власників «єврономерів» заступилася уповноважена з прав людини Валерія Лутковська, зажадавши від Арсена Авакова перевірку «євроблях» припинити, а зібрані дані - знищити.

З деяких «євроблях» поліцейські не упускають можливості «попросити» грошей, як, наприклад, сталося тиждень тому на пропускному пункті «Пісочин» в Харківській області.

В «Авто Євро Силі» кажуть, що за власників відібраних авто не «вписуються».

«Люди, які купили такий транспорт, і не хочуть виходити захищати свої права, які не звертаються до нас, - то і ми не зобов'язані їх захищати. На сьогодні з нашими автомобілями. Не сталося жодної пригоди. Тим більше, що всі наші авто перевірені, всі стоять на обліку, мають всі адекватні документи. І поліції просто немає причин їх чіпати. Якщо поліцейські когось розшукують, насамперед вони дають запит нам, і ми відповідаємо їм з приводу того чи іншого автомобіля », - каже Олег Ярошевич.