Україна опинилася у "білій зоні" інтернет-свободи. У нас регулюють лише торренти.

Крім України, обмеження користування торентами діють у 31 європейські країні, - повідомляє «Gazeta.ua».

Аналітики ресурсу аналізували ліберальність користування інтернетом. Вони вивчали заборони та обмеження у розповсюдженні порнографії, доступу до соцмереж, політичних платформ та торрентів у різних країнах світу.

"У більшості демократичних країн є невелика інтернет-цензура, головним чином для боротьби з піратством. Однак деякі країни обмежують доступ до інформації і пригнічують дискусію серед громадян, часто в очікуванні виборів, протестів чи заворушень", - кажуть фахівці WhoIsHostingThis.

Серед країн Європи повна заборона на порнографію існує в Білорусі, Молдові та Туреччині. У Британії обмежена порнографія. У Росії та Молдові - політичні медіа. У Греції - соціальні мережі.

В Африці найбільше заборон діє у Сомалі. Влада цієї країни регулює практично увесь контент в інтернеті. Політичні медіа закриті в Бурунді. В Ефіопії - соціальні мережі.

Північна Корея - найзакритіша країна в Азії. Там заборонена порнографія, соціальні мережі, торенти та політичні медіа. Доступ до мережі видає спеціальна установа. Пересічне населення не користується інтернетом. На всю країну інтернет доступний для 1200 осіб. Це - вище керівництво країни, дипломати та навчальні заклади.

В інших країнах континенту доступ до мережі більш лояльний. На Тайвані заборонені торренти. У Туркменістані та Узбекистані - соцмережі. Порнографія під забороною в 23 країнах.

У Північні Америці заборона на торрент діє в Канаді, Мексиці та США. Порнографія та політичні медіа - на Кубі.

У Центральній Америці торренти під забороною у 18 країнах. У Гондурасі - політичні ЗМІ.

В Океанії торренти обмежили у 14 країнах. Серед них - Австралія і Нова Зеландія.