Студентка юридичного факультету СПбГУ Анна Довгалюк записала ролик, у якому вступається за дівчат, котрим, за її словами, заглядають під спідниці, що є сексуальним злочином.

Відео опубліковано на її Youtube-каналі, пише Depo.ua.

У ролику показано, як дівчина в червоній сукні повільно задирає спідницю, перебуваючи по черзі на різних станціях петербурзького метрополітену. Вона робить це в той момент, коли з вагонів виходить потік пасажирів.

Кадрам передує запис: "Це відео присвячується всім любителям підглядати під спідниці. Від імені всіх дівчат, які стали вашими жертвами. Нате, дивіться! І до нас не наближайтеся".

За словами Довгалюк, за неповний рік в Санкт-Петербурзі активісти отримали понад 350 скарг від постраждалих від подібного підглядання, яке називається апскертінгом і є "елементом масштабного неповаги до жінок". Збоченці, як зазначено в ролику, не тільки дивляться під спідниці, а й знімають на телефон, а записи, в яких видно обличчя жертв, викладають в інтернет.

Відео закінчується закликом "законодавчо визнати апскертінг злочином проти особистості". У коментарях користувачі висловили здивування подібним протестом і дорікнули автору ролика в бажанні легкої слави.