У мережі з'явилось відео, на якому невідомі особи незаконно діяли на частині ділянки військової частини А3571 та військового аеродрому "Шкільний".

Про це заявив начальник південного територіального юридичного відділу Міноборони України Юрій Добров , пише Українська Правда.

Відео інциденту, який стався 29 жовтня на території в/ч А3571, оприлюднено на Youtube-каналі телерадіостанції Міноборони "Бриз".

"Внаслідок дій невідомих осіб територію військової частини було незаконно змінено на 20 соток", - зазначив Добров. 

"Група невідомих осіб за допомогою будівельної техніки демонтували бетонний паркан та встановили металевий. По цьому факту було викликано Нацполіцію, прибули відповідні посадові особи ВСП ЗСУ, військова прокуратура одеського гарнізону. На питання до забудовників, на якій підставі вони здійснюють ці неправомірні дії і змінюють межу військового містечка, вони повідомили, що в них є відповідне рішення Одеської міськради", - зазначив Добров.

При цьому рішення невідомі не надали і запропонували Нацполіції звернутися з відповідним запитом, на який вони готові надати рішення. Міноборони вивчає ситуацію з приводу незаконного захоплення території військового аеродрому, технічної зони військового містечка №10, після отримання документів, які стали підставою для виконання зазначених дій буде подано позови до суду та звернення до правоохоронних органів, повідомив Добров. 


Окрім незаконного переміщення меж військового містечка  було проведено незаконнe вирубкe лісових насаджень - дерев, які заважали встановленню паркану.