Ті кому не відомі слова "інфляція", "безробіття" чи "злидні" – сім'ї впливових осіб. Прокурорські та суддівські нащадки, попри свій досить юний вік, обзаводяться квартирами в елітних районах, їздять на дорогих авто і відпочивають не раз на рік. І точно не біля Чорного моря.

Про це повідомляє "Знай.ua".

Один із "мажорних"  членів такої сім'ї це  – син генпрокурора Юрія Луценка. У свої 28 років Олександр нажив собі непогані статки, більше мільярда гривень. А все тому, що керує прибутковим бізнесом. Згадайте, як багато людей з вашого оточення можуть похизуватися таким успіхом? На практиці все досить сумно: відкриваєте заклад, вас тиснуть податками, не витримуєте конкуренції і тому подібне.

Але в Луценка-молодшого кардинально інша ситуація: у його власності понад півсотні фірм. До слова, всі внесені в офіційну базу Міністерства юстиції. Найбільші "золоті жили" серед них – "Грандвуд" і "Веар" (лісопильне виробництво), "Сіті корект" (пасажирські перевезення), "Грін Вейв" (оптова неспеціалізована торгівля) та "Бел Фам" (мережа салонів краси та перукарень).

На одне з цих підприємств не так давно шукали фахівця деревообробних верстатів, але зарплату, як для такої складної роботи, пропонували смішну: 4 тисячі гривень. Трохи більше мінімалки. Займається син генпрокурора також ювелірними виробами, бурштином, будівництвом, здачею приміщень в оренду.

Відзначилася і прихильністю до розкішного життя дружина очільника ГПУ, нардеп Ірина Луценко. Досить тільки поглянути на аксесуари, з якими вона приходить на роботу.

І поки українські жінки відкладають по кілька сотень щомісяця на сумочку (бодай в торговельному центрі, а не на ринку придбати), політик з'являється у Верховну Раду, немов на свято.

Наприклад, сумка від Dior Lady кольору пудри обійшлася приблизно у 220 тисяч гривень, Yves Saint Laurent – 42 тисячі гривень, Salvatore Ferragamo – 44 тисячі гривень, Miu Miu – 35 тисяч доларів. В загалі у шафі дружини генпрокурора таких аксесуарів мінімум на 4 мільйони, принаймні, стільки нарахували за останній рік журналісти.

Особливу увагу приділяє вона і взуттю: культові CHRISTIAN LOUBOUTIN, мрія кожної жінки незалежно від віку - 795 $. А годинник Ірини коштує близько 1,8 мільйона гривень – але то "подарунок сина", як швидко виправдалася після скандалу вона. Якби всі могли у свої 28 років дарувати мамі такі речі, певно більшість жінок за 40-50 ходили б із посмішкою на обличчі.

Вже за три роки після Майдану Луценко-молодший дарує їй одразу кілька годинників (знову ж таки, з її слів) на загальну суму 500 тисяч доларів.стка