У Чернігівській області померла 117-річна Христина Нагорна, занесена до Національного реєстру рекордів як найстаріша жителька України.

Про це повідомляє Укрінформ.

"У п’ятницю Христина Аврамівна померла, в суботу її поховали. Щоб так тяжко вона нічим не хворіла, померла просто від старості", - сказала завідувач сектору інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та з питань надзвичайних ситуацій Семенівської РДА Тетяна Пархоменко.

Довгожительку поховали на місцевому кладовищі с. Жадове. Похорон спільними зусиллями організували сусіди, сільська рада та соціальна служба, яка доглядала за жінкою.

Як повідомляло агентство, 117 років Христині Нагорній виповнилося 2 липня 2017 року. Хоча сама жінка розповідала, що народилася 1 липня. У школу дівчину не віддавали, отож вона так і залишилась неграмотною. Все життя Нагорна прожила у Жадовому, де понад 30 років пропрацювала в колгоспі біля птиці та худоби.

Свого часу баба Христя була відомою не тільки в районі, а й за його межами. Адже знімала ляк, пристріт, лікувала болячки, ворожила на картах. У сто років тримала корову, а в 110 ще порала город, розводила кролів та птицю.

За своє довге життя жінка 4 рази виходила заміж, однак свого прізвища не міняла. Від першого шлюбу мала доньку, яка померла у 2000 році. Було у довгожительки також четверо онуків та дванадцять правнуків. Деякі з них живуть у Жадовому, але з прабабусею вже не спілкуються.

У березні 2017 року тоді ще 116-річну Христину Нагорну занесли до Національної книги рекордів як найстаршу жінку в Україні. Водночас вона входила до п’ятірки найстаріших жінок планети.