Сезон захворювання грипом досягає свого апогею в грудні і триває протягом 10-16 тижнів, тому необхідно зміцнювати свою імунну систему. На думку фахівців, дуже важливо стежити за своїм раціоном харчування. Вчені вибрали вам список продуктів, які можуть запобігти захворюванню і зміцнити імунітет.

Про це повідомляє Men's Health.

1. Морква багата бета-каротином і вітаміном А, які відновлюють імунну систему організму. Вітамін А допомагає боротися з вільними радикалами і запобігає пошкодження на клітинному рівні. Моркву можна їсти сирим, вареним, приготованої на пару, натертої або в салатах, в супі, м'ясному рулеті, мафінах, і так далі.

2. Кефір – це продукт харчування, в якому міститься величезна кількість сполук, які сприяють швидкому одужанню. Вони відіграють важливу роль для імунної системи. Пробіотики покращують процес травлення, дозволяючи організму отримувати з їжі поживні речовини, зміцнюючи імунну систему.

3. Яйця поповнюють організм селеном, який забезпечує правильну роботу імунної системи і щитовидної залози. У яйцях містяться білки і амінокислоти. Протеїни підтримують імунну систему, зміцнюючи лімфоцити. Амінокислоти у свою чергу стимулюють імунну систему, допомагаючи боротися з грипом і нежиттю.

4. Паростки пшениці містять велику кількість поживних речовин: вітамін Е, селен та магній, а також цинк. Додавайте паростки в смузі або тісто під час приготування мафінів.

5. У ківі містяться каротиноїди, поліфеноли, а також вітамін С, який підтримує цілісність клітин, захищаючи їх від запальних процесів. Ківі можна замінити солодким перцем, полуницею і звичайно ж цитрусовими.

6. Курячий суп дуже корисний для імунної системи. Він допомагає їй боротися з першими ознаками грипу. Суп має протизапальну властивість і прискорює циркуляцію потоку слизу в носі, зменшуючи при цьому закладеність носа.

7. Мигдаль багатий вітаміном Е, антиоксидантом, який захищає цілісність клітин. У шкірці мигдалю знаходиться натуральний хімічний елемент, який стимулює імунну реакцію на інфекцію.

8. У гарбузовому насінні міститься велика кількість цинку, важливого елемента для боротьби з нежиттю і грип. Цинк також корисний для лімфоцитів, які відіграють важливу роль для імунної системи. Крім гарбузовим насіння корисні сухофрукти і горіхи.

9. Кучерява капуста багата антиоксидантами, фолатом і вітамінами А, С і К, а також залізом. Кучерява капуста покращує роботу імунної системи. Спробуйте простий салат з кучерявої капусти, 1 склянка йогурту, 1 столової ложки меду, 1 столової ложки оливкової олії, 2 столових ложок свіжого лимонного соку, солі і перцю.

10. Часник бореться з інфекцією. Він містить багатий сіркою аліцин, який впливає на інфекційні бактерії.

11. Імбир чистить кишечник і захищає шлунок, володіючи при цьому сильними антиоксидантними властивостями. Він бореться із запальними процесами, особливо у випадку з запалених або опухлим горлом. Трохи натертого імбиру в чаї знімуть будь-який біль.

12. Гриби шиітаке покращують роботу імунної системи. Окрім насиченого смаку, мікроелементи додадуть сил і зміцнять організм.

13. Лосось містить вітамін D, жирні кислоти, які життєво необхідні для здоров'я імунної системи людини.

14. Капуста містить фолієву кислоту, брак якої може послабити імунну систему. У раціоні повинні бути продукти багаті фолатом, такі як темно-зелені овочі, квасоля і боби.

15. Гвоздика прискорює процес травлення, бореться з паразитами, які уповільнюють імунну реакцію. Міститься в гвоздиці евгенол збільшує імунітет і бореться з вірусами і бактеріями. Антиоксидантні властивості гвоздики набагато вище, ніж у більшості спецій, фруктів і овочів. Ви можете придбати ефірне масло гвоздики або використовувати безпосередньо самі спеції при приготуванні основних страв або солодощів.