Щоденна норми води для дорослої людини коливається від 1,5 до 2 літрів, залежно від ваги. Саме вода, а не кава чи соки, здатна запобігти зневодненню, а також навіть допомагає схуднути.

Але для багатьох така норма випитої рідини – здається чи не космічною, повідомляє "24 канал".

Щоб привчити себе пити воду щодня – слідуйте цим порадам:

Випивайте склянку води вранці

Щовечора ставте собі склянку з водою біля ліжка. Після пробудження – одразу її випийте. Саме такий ранковий ритуал допоможе простимулювати роботу імунної системи та запустити метаболізм. Бажано додати у воду лимон.

Складіть розклад

Якби це дивно не звучало, але пити воду треба вчитись. Якщо ви протягом дня не будете пити, а потім ввечері вип'єте 1,5 літра – це ніякої користі не принесе. Складіть собі графік, скільки склянок води ви маєте випити вранці, в обід та ввечері.

Купіть собі красиву пляшку або чашку

Якщо ви плануєте ввести воду в свій щоденний раціон, без пляшки або термокружки вам не обійтися. Вибирайте ємність, з якої вам буде приємно пити. Нехай ця порада звучить дуже специфічно, але діє не менш ефективно, ніж нові кросівки для тренажерного залу.

Використовуйте мобільні додатки

Ми використовуємо додатки для всього на світі, так чому ж не знайти щось, що допоможе вам стежити за кількістю випитої води? До найпопулярніших відносяться Waterlogged і Hydro Coach.

Додайте смаку

Якщо вам не дуже смакує звичайна фільтрована вода, то підіть на хитрість. Додавайте у воду різні фрукти та овочі. По-перше, ваша пляшка одразу буде виглядати апетитніше, а по-друге, вода матиме приємний смак.