Луцька телерадіокомпанія “Аверс” звернулась до правоохоронних органів з заявою про погрози у мережі Фейсбук, які містилися у коментарях співробітника інтернет-видання ВолиньPost Павла Березюка на адресу журналістів та редакції каналу.

Про це йдеться у заяві каналу до Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області, Луцької місцевої прокуратури, Управління Служби безпеки України у Волинській області, Національної поліції України, Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України, яку ІМІ надали на телеканалі, пише Інститут Масової Інформації.

Як йдеться у заяві, заклики Березюка здійснити фізичну розправу над журналістами і підпалити телеканал датовані 3 листопада і зафіксовані у коментарях під постом представника громадського формування “Самооборона Волині” Олександра Ніколайчука.

На телеканалі повідомляють, що 3 листопада приблизно о 22:00 під час здійснення законної професійної діяльності журналісти ТРК “Аверс” помітили біля приміщення Луцького відділу поліції ГУНП у Волинській області скупчення чоловіків у військовій формі. Ці люди представились представниками “Самооборони Волині”.

“Під час спроби взяти інтерв’ю та вияснити, що люди у військовій формі о 22:00 роблять біля міськвідділку поліції, представники “Самооборони Волині” почали конфліктувати із журналістами. Один з них, а саме Олександр Ніколайчук, почав знімати журналістів на телефон, як виявилось згодом, з метою прямої трансляції відео у мережі Facebook.

Під час трансляції вказаного відеозапису на сторінці Олександра Ніколайчука у мережі Facebook (допис від 03.11.2017 о 22:35) у коментарях з’являються погрози та заклики до насильства щодо журналістів. Зокрема співробітник інтернет-видання Волиньpost Павло Березюк закликає здійснити фізичну розправу над журналістами (коментар від 03.11.2017 о 22:54) і радить підлити бензину на телеканал (коментар від 03.11.2017 о 23:00). Закликає до насильства над журналістами і користувач Петро Новак (коментар від 03.11.2017 о 23:08)”, – йдеться у заяві.

З огляду на вищевикладене, телеканал просить правоохоронців вжити заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб, зокрема внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.

У свою чергу Павло Березюк відмовився прокоментувати ІМІ ситуацію щодо погроз на адресу “Аверсу”.

Станом на 8 листопада вищевказані коментарі Березюка з погрозами на адресу телеканалу відсутні під постом Олександра Ніколайчука.

Нагадаємо, начальник луцького главку запевнив, що розслідуватиме справу про погрози журналістам телеканалу «Аверс».