Уникайте у вечірній час доби важку їжу, але дозвольте собі трохи сирих фруктів або овочів.

Про це повідомляє "24 канал".

"Ні" їжі перед сном

Дієтологи здавна рекомендують, що не варто їсти за дві години перед сном, а ще краще – після 19.00. Уникайте у вечірній час доби важку їжу, але дозвольте собі трохи сирих фруктів або овочів.

Змінюйте час прокидання поступово

Змиріться з тим фактом, що швидко і ефективно привчити себе рано вставати у вас навряд чи вийде. У новий режим дня слід вливатися поступово. Для цього кожен день ставте будильник на 5-10 хвилин раніше, ніж зазвичай.

Ідеальні умови для підйому

Як би банально це не звучало, але створіть для себе такі умови, які надихнуть тебе прокидатися з задоволенням, а не проклинати новий день. Один з таких факторів – температура в квартирі, яка не повинна бути ні занадто високою, але і не дуже низькою, особливо у холодну пору року. По-друге, на кухні вас повинен чекати улюблений чай або кава, які ви відразу зможеш заварити. Також ще ввечері приготуйте собі продукти, з яких будете готувати сніданок, а також одяг, який будете в цей день одягати.

Проведіть день активно

Повірте, якщо ваш день буде активним і насиченим, вже до вечора ви будете просто "валитися з ніг". Це не означає що потрібно навантажувати себе до хронічної втоми, але якщо ви постійно будете в чомусь задіяні, ваш організм сам попросить про відпочинок і сон.

Розбудіть себе

Не поспішайте переводити свій будильник на кілька хвилин пізніше відразу ж після його сигналу. Просто допоможіть вашому організму самому прокинутись: зробіть невеликі поплескування по обличчю, помасажуйте ніс і вуха, витягніть руки, потягніться, як кішка, відкрийте і закрийте очі (зробіть це декілька разів), потягніть коліна до носа. І після цього вже набагато легше можна виконувати ранкові процедури.