Депутати Прилуцької сільської ради депутати Прилуцької сільської ради переходять до рішучих дій. У четвер, 9 листопада, у Луцьку відбулась прес-конференція під час якої розповіли про те, чому Прилуцьке не об’єднується з обласним центром в одну громаду. Серед присутніх депутати обласної ради, громадські активісти, учасники АТО, журналісти. 

Нагадаємо, що нещодавно сесією сільської ради було прийнято рішення про початок об’єднання села Прилуцьке із містом Луцьк. 2016 року було пройдено всі етапи, які передують об’єднанню громадське обговорення, напрацьовані пропозиції, відповідне рішення двічі приймалось на сесії сільської ради, однак сільський голова Валентин Арчибасов двічі накладав вето на рішення депутатського корпусу, аргументуючи це тим, що Луцька міська рада не виконала умови угоди, укладеної у 2016 році про співпрацю.

Це обурило заступника Луцького міського голови Костянтина Петрочука, який заявив, що Луцька міська рада виконує всі умови договору про співпрацю.

Не погоджуються з рішенням сільської ради і місцеві депутати.  Депутати нарікають, що ще 19 лютого під час звіту сільського голови він взяв на себе зобов’язання організувати зустріч експертів по децентралізації із сільською громадою, однак далі розмов справа так і не дійшла. Депутати переконані, що процес об’єднання штучно гальмується сільським головою.

«Прилуцькою сільською радою за 7 років було вкрадено 60 гектарів землі, а селянам сьогодні немає, де хоронити своїх родичів, бо ділянки під кладовище вже теж немає», обурювався сільський депутат Петро Сущук.

1 вересня цього року відбулись громадські обговорення щодо можливого об’єднання, де 53 людини виступили «за» таку ініціативу, 12 утримались, проти не виступив ніхто

Депутати переконані, що провідну роль тут відіграють власні амбіції сільського голови, а як результат – дві громади зупинились на півшляху до об’єднання.

Депутатський корпус сільської ради від групи «Воля громади» прийняли відповідну заяву, де закликають сільського голову до об’єднання, бо в протилежному випадку вони обіцяють не приймати участі в роботі сесії, а це абсолютна більшість.

Своєю у Луцькій міській раді готові до об’єднання , однак чекають відповідної ініціативі від Прилуцького.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ