Цей фрукт лікує цілу низку хвороб, а лікарі стверджують, що визнання найкориснішого фрукту він заслужив за рахунок свого неймовірного складу, в який входять вітаміни, мінерали, антиоксиданти та інші речовини, які здатні оздоровити організм людини.

Про це повідомляє «Сьогодні».

Отже, запам’ятайте головні корисні властивості гранатів:

захист від раку і пригнічення ракових клітин, уповільнення їх зростання;

імуностимуляція, тобто зміцнення імунної системи, що дуже важливо в сезон осінньо-зимових сезонних захворювань;

виведення глистів та паразитів з організму;

зниження артеріального тиску, саме тому в холодильнику у гіпертоніків обов’язково повинні бути гранати, адже вони швидко розріджують кров і очищають судини.

До речі, корисні не тільки гранатові ягідки, а й його шкірка, за допомогою якої можна позбутися від запорів, приготувавши відвар з неї і випивши по півсклянки кілька разів на день. А раніше використовували деревну кору гранатового чагарнику і білу плівку, яка розділяє плід на відсіки з ягодами.

Порада від експертів: кислоти, що входять до складу гранатів, можуть зруйнувати зубну емаль, особливо якщо вона і без того вже пошкоджена, тому перед вживанням даної ягоди слід з’їсти що-небудь жирне, наприклад, твердий сир, після чого зуби покриються захисною оболонкою, що складається з жиру, і гранатові кислоти не проникнуть до емалі.