Британець Джефф Едвардс, який протягом останніх років живе на вулиці, успішно склав вступні іспити і вступив на навчання до одного з коледжів Кембриджського університету.

Про це повідомили на офіційному сайті навчального закладу, пише 24 канал.

Чоловік розповів, що з дитинства любив літературу і хотів її вивчати. Проте через незадовільні оцінки у школі, він провалив екзамени до коледжу. До того ж його батьки не мали грошей на те, щоб заплатити за навчання хлопця. Тож довелось влаштуватись на ліверпульську ферму.

Пізніше Едвардс переїхав до Кембриджу, де фактично і став безхатьком. Він часто навідувався до бібліотек і просив "непотрібні" книги, аби продовжувати читати. Щоб зібрати трохи грошей на їжу, нічліг і літературу, чоловік продавав благодійний журнал Big Issue.

У 2014-му році Едвардс подався на безкоштовні підготовчі курси при Кембриджському університеті. Згодом, він успішно склав вступні іспити завдяки знанням про середньовічну літературу і пройшов до коледжу Хьюз Холл – найстарішого вищого навчального закладу Кембриджу для випускників та дорослих студенті.

"Я не думав щодо вступу до Кембриджу. Я не думав, що Кембриджський університет може прийняти такого, як я. Але мій наставник підтримав мене, щоб я таки вступив. Це перша річ, якою я пишаюся у своєму житті. Кембридж – це великий крок вперед. Я не можу повірити, чого я досяг", – поділився чоловік.

В коледжі він вивчатиме англійську літературу.