Поліцейські не можуть знайти винного уже 2 роки і підозрюють, що незабаром він може почати нападати на людей.

10 листопада 2017 року лондонська поліція повідомила, що серійний вбивця тварин, діючи в місті вже два роки, може почати нападати на людей, пише 24 канал з посиланням на  Tjournal .

За даними влади, невідомий вбиває котів, лисиць і кроликів, розчленовує і підкладає їх кінцівки до будинків власників.

Скотленд-Ярд шукає винного разом з двома іншими правоохоронними відділеннями, але за 2 роки слідчі так і не напали на слід злочинця. За даними Sky News, всього серед підозрюваних перебуває від 30 до 40 осіб, але під окремою підозрою детективів – 2-3 людей.

У розмові з журналістами старший детектив Енді Коллін визнав, що немає ніяких прямих доказів, що вбивця "перейде" на людей. Однак він підкреслив, що між насильством над тваринами і серійними маніяками часто простежується зв'язок.

«Якщо ви подивитесь на шаблон злочинця, можна зробити висновок, що він отримує від того, що відбувається, певну форму задоволення. Хвилює, що в одну мить йому можуть набриднути тварини, і він почне нападати на людей, особливо на найбільш вразливих – жінок і молодих дівчат», – розповів старший детектив лондонської поліції Енді Коллін.

У 2015 році слідчі зафіксували 8 випадків, до 2016 року їх кількість зросла до 114, за 2017 – до 246. Всього на рахунку злочинця 368 тварин. Таке збільшення числа вбивств викликає додаткове занепокоєння поліцейських.

Очевидці описали вбивцю як білу людину приблизно 40 років з короткими темним волоссям і, можливо, шрамом на обличчі. Однак слідство не викреслює версію, що за масовими вбивствами стоїть організована банда.

Співзасновник лондонського центру із захисту тварин Тоні Дженкінс розповів журналістам, що співпрацює з поліцією з самого початку вбивств. Майже кожен день йому повідомляють про новий труп.

«Я прокидаюся вранці, годую тварин, потім дзвонить телефон і я зриваюся на машині в яке-небудь Богом забуте місце. Очевидно, що це дуже небезпечна людина з психічними відхиленнями», – заявив Дженкінс.

Оскільки вбивця часто позбавляє тварин голів і кінцівок, власники іноді не можуть впізнати вихованців. Кілька людей зізналися, що через напади їх мучить стрес і безсоння. Анонімний власник загиблої тварини заявив, що готовий сісти у в'язницю заради шансу поквитатися зі злочинцем.

Організації з захисту тварин оголосили нагороду в 13 тисяч доларів за інформацію, яка приведе до арешту вбивці. Жителів закликають не випускати своїх вихованців на вулицю без нагляду. Користувачі Twitter запустили хештег UKCatKiller ("Британський вбивця котів"), щоб бути в курсі розслідування.