Волинянам боргують 23 мільйона гривень заробітної плати. При цьому, більша частина невиплат, припадає на економічно активні підприємства. Серед економічно активних підприємств на яких людям не платять зароблена – ПАТ «Електротермометрія» із боргом майже у 3 мільйони гривень, а також волинський облавтодор. Зокрема, його працівникам винні трохи більше 2,5 мільйонів гривень. Примітно, що дорожникам зможуьб закрити заборгованість повністю, або ж частково. Директор автодору Анатолій Посполітак запевнив, що на рахунках вже є гроші.

Найскладніша ситуація на підприємствах вугільної галузі, де шахтарям не виплатили 14 мільйонів гривень. Заступник начальника управління Держпраці у Волинській області Ігор Кузмінський зазначив, що шахтарська проблема повторюється із року в рік через несвоєчасність фінансування профільним міністерством, але в очільника ОДА думка протилежна і доволі дивна. У тому, що шахтарі не отримують зарплату він звинувачує у першу чергу працівників підземних підприємств.

«За рік знижено видобуток вугілля на 60 тисяч тон, лава не введена, ефективності роботи керівництва ДП «Волиньвугілля» немає і ми знову чекаємо на допомогу голова адміністрації. Це означає, що я повинен їхати в Київ, сідати в міністерстві і з різних фондів вибивати гроші для погашення заборгованості по шахтарях, погашення заборгованості за недовидобуте вугілля», обурювався Володимир Гунчик.

Отож, виникає запитання: хто в області, як не голова облдержадміністрації повинен першочергово дбати за добробут працівників державних підприємств?