Результати перевірок електронних декларацій фальсифікуються Нацагентством з питань запобігання корупції (НАЗК).

Про це розповіла керівник департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя чиновників в НАПКА Анна Соломатіна на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Система електронного декларування, на яку українці витратили стільки грошей, яку підтримували і підтримують європейці, на сьогодні повністю скомпрометована ... Насправді електронне декларування використовується для покривання лояльних до влади чиновників, розправи над неугодними і з метою збагачення глави і членів НАЗК. результати перевірок фальсифікуються ", - розповіла Соломатіна.

За її словами, вона зверталася до Генпрокуратури, але її матеріали повернули без розгляду. Після цього вона звернулася в НАБУ.

"Голова та члени НАЗК фальсифікують результати спеціальних і повних перевірок. Особисто я отримувала від глави НАЗК незаконні вказівки щодо повних перевірок деяких нардепів - щоб вони були" чесними і правдивими ", що там немає порушень", - сказала Соломатіна.

Кабінет Міністрів створив Національне агентство по запобіганню корупції в березні 2015 року. Запуск НАЗК  був однією з умов отримання Україною безвізового режиму з ЄС. Агентство, серед іншого, займається аналізом електронних декларацій про доходи державних службовців.