Ще влітку СБУшники навперебій вишукували докази стеження за високопосадовцями представниками громадського формування  «Варти порядку», монтували аудіозаписи їхніх переговорів та навперебій тиражувати у ЗМІ недоведені матеріали слідства. Однак, розслідувати те, якими методами самі співробітники СБУ намагалися вибити зізнання з підозрюваних, правоохоронці не поспішають. Адвокат одного з фігурантів провадження у так званій "справі Тиводара", Романа Демидюка місяцями намагається отримати докази того, що його клієнта побили силовики під час допиту в СБУ. Перевірити ці факти і покарати винних мали б військові прокурори. Однак, справа рухається дуже повільно. Чому ж вона нецікава слідчим?

Через військову прокуратуру адвокат Романа Демидюка Олександр Лавренчук клопотав про тимчасовий доступ до матеріалів кримінального провадження, а саме, до відео з проведенням затримання, суд клопотання задовольнив, але постанову СБУ виконувати не поспішає.

«Це клопотання на доведення того, що Демидюк не мав жодних тілесних ушкоджень до моменту його поступлення в приміщення УСБУ. За запитами військового прокурора Служба безпеки України не надала до сьогоднішнього моменту відео за 8 серпня», - розповідає Олександр Лавренчук.

Запитати як проходить ця справа та чи можна витребувати від СБУ відео у терміновому порядку, журналісти вирішили у того самого слідчого військової прокуратури. Слідство у цій справі проводить прокурор Сергій Пушкарчук, відповідь правоохоронця явно здивувала.

У такому цікавому настрої журналісти телеканалу «Аверс» хотіли застати слідчого військової прокуратури у його робочий час, за робочим місцем,проте там його немає. Працівниця канцелярії взялася запевняти, що Сергій Пушкарчук у суді: у якому не знають і графіка робочих виїздів колег не мають.

Виникає запитання: то яка робота могла довести Сергія Пушкарчука до такого цікавого стану і аж на стільки, що в робочий час чоловік не зміг пояснити, які клопотання і куди він подавав. Чи не сам факт того, що слідчий військової прокуратури Сергій Пушкарчук син судді луцького суду Валентини Пушкарчук.