Президент України Володимир Зеленський, який нині перебуває на лікуванні у "Феофанії" через інфікування коронавірусом, у своєму відеозверненні в соцмережах увечері 18 листопада нагадав, що за порушення карантину вихідного дня підприємців будуть штрафувати. Зокрема, він звернувся до експрезидента і нардепа Петра Порошенка. На відео він не згадував його прізвища, називаючи лише його власником фітнес-клубу "5-й елемент" та опозицією.

Читайте також: Партія Порошенка знову здійснює фальсифікацію виборів (фото)

"Ми не будемо діяти за принципом "Друзям – все, а ворогам – локдаун". Санкції за порушення карантину вихідного дня будуть однакові для всіх. Це стосується і власника фітнес-клубу "5-й елемент" (Петра Порошенка. – Ред.). З одного боку ви кричите, що ситуація з розповсюдженням COVID-19 критична, а з іншого – сприяєте цьому. Ви, мені здається... ну, треба вирішити, ви або рятівник, або комерсант такий звичайний", – сказав президент, пише ТСН.

Зеленський порадив "не витрачати кошти вам на ботоферми, які мають говорити про політичні переслідування опозиції, а зберегти гроші на виплату штрафів. Ви вже отримали один штраф. Продовжите роботу на вихідних – буде новий, ще один штраф. І вони, згідно із законодавством, будуть продовжуватися, допоки не навчитеся поважати закон. Треба буде 100 штрафів – буде 100. Можливо це, знаєте, така нова цікава модель – будемо у бюджет повертати все, що ви вкрали за попередні роки".

Читайте також:  Микола Вересень звинуватив нардепку у брехні на телеканалі Порошенка

Порошенко не забарився з відповіддю.

"Це вже агонія, Володимире Олександровичу. А про "повернути вкрадене з бюджету", тут ви абсолютно праві. Ваш міністр Уманський якраз сьогодні розповів про ваше "Велике крадівництво", – написав Порошенко у Facebook. 

Нагадаємо:

  • У суботу ,14 листопада, під час рейду правоохоронці виявили, що "5-й елемент" у Подільському районі Києва працює у звичайному режимі й виписали адміністративний протокол.

  • "Поліцейські попередили адміністрацію про адміністративну та кримінальну відповідальність, однак у відповідь почули відмову припинити роботу і впустити поліцейських у приміщення", – розповіли правоохоронці. 

  • На спорткомплекс склали адмінпротокол. Окрім того, розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням. Власникам загрожує від 17 тисяч гривень штрафу до трьох років позбавлення волі.

  • Керівництво спорткомплексу "5-й елемент", який належить колишньому президентові Петру Порошенку, вважає, що не порушувало жодних правил карантину вихідного дня, а те, що їхню роботу припинили поліцейські, пов'язують із політичним тиском. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook