Представники сім’ї вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської не впевнені, що заарештований за підозрою у скоєнні цього злочину житель села Демидів Київської області Юрій Россошанський є вбивцею. Про це адвокат Олександр Панченко заявив журналістам після завершення засідання Вишгородського районного суду Київської області, повідомляє УНІАН.

Читайте також: Похорон Ірини Ноздровської. Хроніка подій

"Я дуже хочу побачити судово-медичну експертизу, яким був характер тілесних ушкоджень, механізми їхнього завдання, що призвело до смерті, та звірити ці дані з матеріалами, озвученими сьогодні в суді. Тому що він (Россошанський. – “ГОРДОН”) показав, що робив, але це не можна нічим перевірити. Якщо нам не нададуть матеріали слідства, а дадуть якусь відписку, ми будемо скаржитися і думати, що слідство щось приховує. А в цьому випадку воно може приховувати одне – іншу особу, причетну до вбивства", – сказав Панченко.

Також він припустив, що Россошанський міг обмовити себе.

"Як представники потерпілих ми маємо підтримувати державне обвинувачення, просити покарання для підозрюваного. Але як можна просити покарати людину, якщо ми не впевнені, що вона має відношення до вбивства?" – підкреслив юрист.

Він звернув увагу на обставини вбивства, наведені в матеріалах слідства.

“Мені б дуже було цікаво подивитися, як Россошанський у 64 роки несе півтора кілометра тіло жінки, спокійно закинувши його на плече”, – зазначив Панченко.

9 січня Вишгородський райсуд Київської області за клопотанням прокуратури відправив Россошанського під арешт на 60 діб, до 8 березня включно. Застави суддя не передбачив.

Россошанський просив звільнити його під особисте зобов’язання.

Дружина підозрюваного Ольга Россошанська стверджує, що перед затриманням чоловік залишив записку, у якій стверджував, ніби має намір узяти провину в убивстві Ноздровської на себе, оскільки його сім′я стала об’єктом цькування.

1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області виявили тіло юриста і правозахисниці Ноздровської, яка зникла 29 грудня. У Нацполіції повідомили, що жінка померла від численних колото-різаних ран.

Россошанського затримали 8 січня.

За даними слідства, Россошанський убив Ноздровську на зупинці громадського транспорту в Демидові 29 грудня. Жінка назвала його “вбивцею”, у чоловіка, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, виник “раптовий намір заподіяти смерть”.

Юрій Россошанський – батько Дмитра Россошанського, який збив у 2015 році сестру Ноздровської Світлану Сапатінську. Ноздровська вела цю справу і заявляла, що винний у ДТП перебував під впливом наркотиків.

У червні 2017 року Дмитра Россошанського засудили до семи років позбавлення волі. 27 грудня відбувся розгляд апеляційної скарги, суд відмовив адвокатам, які просили звільнити його, і передав справу до першої інстанції.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook