Адвокат Олександра Тиводара Вадим Матвіїв звернувся до Генерального прокурора Юрія Луценка у зв'язку з невиконанням прокурором Волинської області Максимом Киричуком вимог ст. 220 КПК України щодо строків і порядку розгляду клопотань сторони захисту. Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

Читайте також: Адвокати у "справі Тиводара" говорять про шантаж, негласне стеження та прослуховування їхніх телефонів

"До відома Юрій Луценко.
У зв'язку з невиконанням прокурором Волинської області Киричуком М. Ю. вимог ст. 220 КПК України щодо строків і порядку розгляду клопотань сторони захисту, змушений звертатися через сторінку у Facebook із приверненням уваги Генерального прокурора України.
Максиме Юрійовичу, переконливо прошу вас додержатися закону та:
1) надати відповідь на моє клопотання від 20.12.2017 у випадку його задоволення;
2) надати вмотивовану постанову у випадку повної чи часткової відмови у задоволенні мого клопотання від 20.12.2017;
3) зебезпечити виконання ухвали слідчого судді Горохівського районного суду від 11.12.2017 про негайне повернення моєму підзахисному Тиводару О. О. вилученого 08.08.2017 під час обшуків майна;
4) з урахуванням ухвали слідчого судді Ківерцівського районного суду від 05.01.2018 про відмову в задоволенні клопотання начальника слідчого відділу про арешт майна та норм пунктів 2 і 3 ч. 1 ст. 169 і ч. 6 ст. 173 КПК України, забезпечити негайне повернення моєму підзахисному Тиводару О. О. вилученого 08.08.2017 під час обшуків майна.
В описаному вище контексті, ваша бездіяльність, Максим Киричук є протиправною. Закликаю вас дотриматися закону та присяги прокурора, проголошуючи яку, ви, окрім іншого, зобов'язалися неухильно додержуватися Конституції та законів України", - написав адвокат.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook