Сьогодні у конференц-залі готелю "Україна" відбулась прес-конференція захисників у так званій "справі Тиводара". Брифінг так званих зібрав п’ятьох захисників резонансної справи – Вадима Матвіїва, Олександра Лавренчука, Оксану Мозольську, Олександра Лавренчука, Олексія Куденьчука та Марселя Руднєва.

Відомі на Волині захисники проводили цю брифінг із бейджиками: "Я наступний?", аби привернути увагу мас-медіа і суспільства до свавілля правоохоронних органів у резонансній кримінальній справі.

"Коли я уклав угоду з Тиводаром, то всі мене запитували чи я не боюся. Ні, я не боюся. Сьогодні відверто фабрикуються справи проти неугодних громадян, зокрема і у вищезгаданій справі", – наголосив захисник Олександра Тиводара Вадим Матвіїв.

Читайте також: Відкрили провадження на начальника слідчого відділу УСБУ у "справі Тиводара"

Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння став виклик адвоката Олександра Лавренчука до прокуратури.  Лавренчук захищає ще одного фігуранта кримінальної справи Романа Демидюка, якого під час затримання побили працівники СБУ.

Адвокат відверто заявив, що його шантажують з вимогою відмовитись від скарг щодо нанесення тілесних ушкоджень його клієнту.

"Розмова перейшла в спроби тиску. В мене цікавились, для чого потрібне провадження про побиття мого клієнта, чи не боюсь я що і на мене можуть бути якісь матеріали. Я звик до тиску, бо свого часу захищав активістів Майдану. Ці погрози я не сприймаю серйозно, але хочу, щоб громадськість знала про цей тиск", – обурювався Олександр Лавренчук.

Також, захисники нарікали на те, працівники Служби безпеки України проводять за ними стеження, прослуховують телефони, відслідковують зустрічі з клієнтами та ще досі не надали для ознайомлення матеріалів кримінальної справи.

Читайте також: Порушеннями в ході по справі Олександра Тиводара займатиметься військова прокуратура

Вадим Матвіїв наголосив, що ще 11 грудня ухвала Горохівського районного суду постановила повернути все майно Олександра Тиводара, однак дане рішення вперто ігнорується слідчими, а майно і досі не повернули.

Адвокат Романа Демидюка наголошував і на грубому порушенні прав його клієнта під час затримання. Виявляється Роман Демидюк вимагав присутності адвоката під час його затримання, на що присутній під час затримання слідчий повідомив, що такі слідчі дії адвоката не передбачають.

"Дуже шкода, що в даній справі стали заручниками люди, які до цього не мають взагалі ніякого відношення. В ході справи стало відомо, що мій клієнт ніби то давав якісь покази проти Тиводара, хоча він і сам про це не знав. Також в нього був вилучений транспортний засіб, яким він таксував і заробляв собі на життя, адже має на утриманні дружину, дитину і матір-інваліда. Сьогодні йому доводиться ходити і практично жебракувати, щоб сім’я не залишилась голодною", – наголосив  Олексій Куденьчук захисник одного з підозрюваних.

Загалом адвокати підозрюваних акцентували увагу на неодноразових грубих порушеннях прав їх клієнтів на захист.

Читайте також: «Служба безпеки це чиясь піарагенція? Вони когось припідносять, а когось намагаються дискредитувати?», - адвокат Тиводара

Через відмову давати покази як свідка щодо побиття Романа Демидюка правоохоронці відкрили провадження щодо начальника слідчого відділу управління СБУ у Волинській області Олександра Хитрика. Адвокат зазначає, що Хитрик та його колега Ляшук тричі не з’являлись на допит щодо побиття Романа Демидюка у військову прокуратуру. 



"Якщо вони не хочуть давати покази як свідки, то, можливо, мають що приховувати?", – зазначає адвокат.

Також Олександр Лавренчук публічно запросив Хитрика та Ляшука  на допит у військову прокуратуру.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook