Збір персональних даних громадян продовжується. Так звані волонтери з Блоку Петра Порошенка їздять по селах і шукають інформацію про людей, а журналістам кажуть, що просто проводять опитування.

Читайте також: Порошенко запустив шокуючу за масштабом схему фальсифікації виборів: подробиці

Агітатори Порошенка продовжують збирати персональні дані людей. Цього разу так званих волонтерів помітили у селі Підгайці Луцького району. Пересувалися вони брендованим автобусом, що зупинявся на кожній вулиці. Як розповіли люди, агітатори проводили опитування, як громадяни оцінюють роботу чинного президента України від 0 до 5 балів. Однак, далі розмова переходила у прохання надати свої персональні дані.

Журналісти вирішили перевірити, чи це дійсно так, і з прихованою камерою просто пройшли повз агітаторів зі штабу Порошенка, вони одразу почали діяти. Спочатку дійсно сказали, що проводять опитування, однак потім впізнали журналіста, дуже швидко попрощалися та сіли в автобус.

Читайте також: Підпільний штаб БПП у Луцьку: чим тут займаються і навіщо збирають персональні дані

Ця молода пані сказала, що працює волонтером, грошей ніяких не отримує, їй лише оплачують дорогу, обід та мобільний зв'язок. І повністю заперечила те, що збирає персональні дані людей.

Однак, уся ця розповідь, не більше ніж тактичний хід, аби приховати правду від журналістів. Мешканець цього села допоміг та записав на камеру, чим же дійсно у Підгайцях займалися такі от волонтери.

Ініціали, адреса проживання, мобільний телефон і так далі. І це аж ніяк не опитування, а порушення законів України. Далі жінка повідомляє, що якщо чоловік бажає він може стати спостерігачем, мовляв йому зателефонують.

Така от діяльність так званих волонтерів чинного президента розповсюджується по усій країні. Для чого штабу Порошенка усі ці списки з'ясували столичні журналісти. Таку діяльність нібито самі працівники штабу назвали сніговою кулею. Вона дозволяє створити власну мережу виборців для можливого незаконного підкупу людей. Так собі база даних ймовірних прихильників, але аж ніяк не оцінка роботи президента чи збір підписів щодо курсу України на вступ до ЄС чи НАТО.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс"


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook