За те, що Олександр Савченко незаконно агітував ківерчан за Порошенка відповідатиме директор будинку культури. Поліція провела розслідування щодо незаконної агітації губернатором Волині мешканців міста Ківерці. 

Читайте також: Губернатор Волині Савченко незаконно агітував бюджетників у робочий час

Ківерцівський відділ поліції провів розслідування щодо незаконної агітації виборців головою Волинської ОДА – Олександром Савченком у робочий час. Ще 19 березня цього року журналісти побували на зустрічі губернатора із громадою міста Ківерці у районному будинку культури. З першого слова губернатора було зрозуміло, що розмова буде не простою, а агітаційною. Колориту до промови додавав банер позаду Савченка "Команда Петра Порошенка".

Поліція офіційним листом повідомила, що слідчі провели розслідування за даним фактом. Правоохоронці взяли до уваги матеріали, які були опубліковані в ЗМІ. Також направили запити в районний будинок культури, де все це відбувалося, районну та обласну державні адміністрації та Волинської організації БПП "Солідарність". У результаті – відповіді ніякої.

Читайте також: Савченко прийняв рішення піти з посади голови Волинської ОДА

Поліцейські вдруге звернулися із запитами, однак безрезультатно. Тому правоохоронці за час розгляду матеріалів порушення закону губернатором Волині Олександром Савченко не встановили, бо досі залишається не відомою офіційна мета його приїзду.

Однак, це відомо міському голові Ківерець Володимиру Жгутову, який теж був на зустрічі. Він розповів поліцейським, що вони обговорювали тільки релігійні питання. Ніякої агітації.

У підсумку голова Волинської ОДА Олександр Савченко таки не відповість перед законом, бо слідство не встановило, коли саме це відбулось. Натомість до адмінстративної відповідальності можуть притягнули директора районного будинку культури за те, що дозволив розмістити ось цей банер. Тож суд над головним винуватницем відбудеться незабаром.

Варто додати, що правоохоронці не взяли до уваги той факт, який зафіксовано на відео, що агітаційні матеріали були розміщенні ще й у холі. Газети із антиагітацією та похвалою Петра Порошенка.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook