Український бізнесмен Рінат Ахметов пережив революцію, війну та націоналізацію майна. І його статки скоротилися з 22 млрд доларів у 2013 році до близько 4 у 2015, але тепер вони прямують до майже 6 млрд доларів.

Читайте також: ВР дозволила Ахметову не платити податків на 3 млрд гривень

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що Ахметов, як і раніше, є найбагатшою людиною в Україні. Він володіє найбільшим в Україні індустріальним конгломератом "Систем Кепітал Менеджмент", найціннішими активами якого є металургійна компанія "Метінвест" та ДТЕК – вугільний і енергетичний бізнес.

Повідомляється, що обидві компанії мали підприємства у Луганській та Донецькій областях, де на початку 2014 року з'явилися проросійські бойовики. Видання пише, що Ахметов був змушений переїхати з рідного Донецька до Києва, а його статки знизилася з 22,4 мільярда доларів у січні 2013 року.

"На початку 2017 року активи "Метінвесту" та ДТЕК у Луганську та Донецьку були націоналізовані проросійськими бойовиками після того, як українські військові ветерани розпочали транспортну блокаду утримуваних бойовиками східних областей", – пише видання.

Читайте також: Статки Ахметова збільшились на чверть

Bloomberg зазначає, що Ахметов залишився на плаву, і "Метінвест" повідомив про посилення фінансових результатів у першому півріччі 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017.

За цей же період видобуток вугілля ДТЕК  скоротився на 12,9%, але зусилля з переведення деяких енергоблоків зі споживання антрациту, який недоступний в Україні через транспортну блокаду, на інший тип вугілля дають результати і дозволяють холдингу знизити потреби в імпорті вугілля.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter