Об’єднання добровольців влаштувало пікет поблизу магазину "Roshen" у центрі Львова. Добровольці обіцяють пікетувати бізнес Президента Петра Порошенка по всій країні, якщо їх на державному рівні не визнають учасниками бойових дій.

Читайте також: Більше тисячі ветеранів АТО наклали на себе руки

Участь у акції взяли як самі добровольці, так і члени їхніх родин. Вони тримали плакати з написами "Бізнес процвітає… Реабілітації немає", "Моя дитина не хоче цукерок. Поверніть їй батька", "Скалічені діти – багатий олігарх", пише zik.

Також із вигуками "Не заробляй своїми цукерками на крові!" розсипали перед входом до магазину цукерки, які деякі з учасників акцій потім демонстративно розтоптали. Опісля пікетувальники розклеїли на вітрині магазину листівки зі своїми вимогами.

Активісти добиваються прийняття у парламенті законопроекту 7190, який, за її словами, зараз в основному блокується фракцією БПП. Йдеться, зокрема, про визнання учасниками бойових дій бійців таких батальйонів, як ОУН, "Українська добровольча армія", "Госпітальєри" і ДУК ПС. Таке визнання особливо потрібне сім’ям загиблих, адже якщо добровольці сьогодні визнані хоча би на рівні обласної ради, то сім’ї тих, хто загинув, не мають ніякого статусу, а відповідно, і підтримки з боку держави.

"І тут йдеться не лише про пільги, хоча це теж важливо, якщо сім’я втратила годувальника. Для цих людей важливе офіційне визнання, що їхній син чи батько загинув, захищаючи Україну", – наголошують в Об’єднанні добровольців.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter