У суботу, 18 травня, в центрі Києва радикали зруйнували паркан, встановлений на алеї Героїв Небесної Сотні. Про це пише LIGA.net.

Читайте також: У Луцьку пройшла акція з вимогою розслідувати вбивство Катерини Гандзюк

Відзначимо, що вранці 18 травня на вулиці Банковій в Києві, як і в інших містах України, проходила акція "Хто замовив Катю Гандзюк?". У ній брали учасники активісти і, в тому числі, представники праворадикалів. Очевидно, після завершення акції деякі з її учасників спустилися до Майдану Незалежності і по дорозі зруйнували паркан, встановлений на алеї Небесної Сотні.

Про те, що активісти руйнують паркан в Telegram-каналі написали представники організації "С14", також журналісти повідомляють, що на деяких учасників знесення були футболки НацКорпуса і руху ГоNор.

За словами радикалів, бруківку на початку Інститутської почали розбирати до того, як на цьому місці були проведені слідчі експерименти, щоб ліквідувати перешкоди розслідуванню розстрілу Небесної Сотні, паркан був зруйнований. Повідомляється також, що учасники погрому палили фаєри. Крім того, на місце прибули правоохоронці, але до приїзду поліцейських майже всю огорожу було знищено.

Читайте також: Кого Зеленський призначить головами Адміністрації, МЗС, СБУ, РНБО: відомі імена

Адвокат сімей членів Небесної Сотні Євгенія Закревська стверджує, що знищення паркану – "спонтанна акція", яка ніяк не пов'язана з акцією "Хто замовив Катю Гандзюк?", яка відбулася незадовго до цього.

Нагадаємо, паркан на алеї Небесної Сотні в центрі Києва народився 21 січня 2019 року. Він простягнувся від Майдану Незалежності і майже до верхнього виходу з метро "Хрещатик". При цьому необхідність огорожі пояснювалася початком підготовчих робіт до будівництва Меморіального комплексу Революції Гідності.

Втім, представник сімей Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська ще тоді оголосила, що паркан заважає проведенню слідчих експериментів у справі про розстріл Небесної Сотні. Зміна ландшафту місцевості до кінця слідчих дій заборонена, а встановлення паркану є зміною ландшафту. Директор музею Революції Гідності Ігор Пошивайло заявив, що встановлення паркану було узгоджене з Генпрокуратурою, проте в ГПУ заявили, що дозволу не давали.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook