Впродовж останніх 2 років президентська партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" поповнив свій бюджет на майже 6 млн грн завдяки суто членським внескам фізичних осіб. І це при тому, що більша частина депутатів з ВР від БПП доларові мільйонери, а якщо вірити Артему Біденку і Олександру Онищенку, то очільники партії збагатилися на мільйони доларів хабарями, які скомпроментовані бізнесмени платили за місце у прохідній частині списку.

Читайте також: БПП вразив сумами, які витрачає на утримання регіональних осередків

Тому нещодавная інформація від руху "Чесно", просто здивувала українців, багато з яких просто були шоковані тим, що самі виявилися спонсорами президентської політсили. Невже ж громадяни настільки вірили в "жити по-новому", що масово готові фінансувати її діяльність?

Всього в Україні 6700 чоловік переказали вцілому 6 млн грн пожертви на користь БПП. Це означає, що у 3 рази більше людей фінансує "Блок Петра Порошенка", ніж усі інші партії разом взяті, повідомляє "Чесно".

Очікувано правда виявилась зовсім іншою. З 2015 року, через персональні дані працівників бюджетної сфери, таємно проводились дрібні перекази на рахунки БПП. Такі добровільні пожертви маскували під членські внески.

Рекордсменами зі збору своєрідних членських внесків стали Рівненська та Харківська області. Значна частина донорів БПП – освітяни, які навіть не підозрювали, що вкладають гроші у президентську політсилу.

На Волині теж частина "активних" партійців вклали свої кошти у майбутні політичні дивіденди. Хто ці люди і скільки їх, та якими фінансами підтримали партію головного олігарха України?

За даними руху "Чесно" у Волинській області нарахували 41 донора партії президента, які у 2016-2017 роках здійснили загалом 87 грошових переказів на рахунок політсили. Сума склала 158 850 грн.

Найбільш щедрим спонсором став депутат Луцькради Петро Нестерук, який поповнив казну БПП аж на 122 950 грн. У цьому ніби й не має нічого дивного, адже він є керівником депутатської фракції і позиціонує себе, як мегауспішний бізнесмен з величезними товарними оборотами. Інша справа, що керівника луцької "Солідарності" Петра Нестерука знають, як продавця сумнівного шмурдяка і бізнесмена, що заробляє статки із Наталією Єловою, не сплачуючи мільйони податків до державного бюджету через власний алкокартель. Що ж, зрозуміло тоді, чому екс-губернатор Володимир Гунчик кришував алкобаригу і змушував правоохоронців закривати очі на незаконний бізнес головного спонсора БПП на Волині.

Голова обласної організації "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Роман Романюк зустрічається у списку донорів партії двічі. Уцілому, невдаха-політик, який завдяки партійному прапору очолює обласний центр зайнятості, пожертвував рідній партії усього-на-всього 415 грн.

Серед донорів партії президента знаходимо і очільника Володимир-Волинської райради Романа Гука, який відірвав від сімейного бюджету і подарував партії у 2016-2017 рр. аж 120 грн.

Депутат Ковельської міськради Оксана Роїк фінансово підтримала БПП на 120 грн. Цікаво, що у графі "Доходи" вона задекларувала за 2017 рік 46 349 грн соціальної допомоги від держави.

Кандидат-невдаха Сергій Кошарук, заступник екс-голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, також поповнив рахунок БПП на 120 грн. Це не така вже й велика сума для топ-чиновника, якщо вірити його деклараціям.

Серед волинських благодійників політсили рясніє прізвище кума Сергія Кошарука Олега Савчука, який допоміг рідній партії аж 95 (!) гривнями. Нагадаємо, що раніше одіозний спонсор "Солідарності" обіймав посаду голови Рожищенської РДА і займався земельними махінаціями та корупцією, за що згодом із соромом був звільнений президентом Віктором Ющенком.

Не лишився байдужим у скрутний час і колишній член "Соціалістичної партії України" Сергій Микало, зробивши внесок у 260 грн до партійного "общака".

Екс-директор "Луцькводоканалу" Іван Корчук, який обікрав підприємство на майже 2 млн грн, у свою чергу пожертвував президентській політсилі 120 грн.

Серед інших спонсорів БПП переважно місцеві чиновники з РДА, які, очевидно, отримали відповідну вказівку зверху, а не зробили це за покликом серця для дискредитованої командою Володимира Гунчика партії.

Віталій Іщук

Натисніть на маркер, щоб побачити список донорів БПП у області

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter