Очільник Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко цілий рік не мав права керувати автомобілем, через рішення суду у 2016 році, коли у нього забрали водійське посвідчення за керування авто у стані алкогольного сп’яніння.

Читайте також: Мільйонер на державній службі: розкішне життя очільника Волинської ОДА

Про це повідомляє ІА Волинські Новини.

Увагу правоохоронців привернув елітний джип Mercedes-Benz GL350, який зупинився на зупинці громадського транспорту. Як виявилося, за кермом перебував Олександр Савченко у якого за результати тесту, вміст алкоголю перевищував норму в 7 разів і становив 1,44 проміле.

Зупинка високопоставленого екс-міліціонера була чистою випадковістю, яку ніяк не міг передбачити сам очільник Волинської ОДА.

Свою провину Савченко спочатку визнав, але потім подав апеляційну скаргу до Апеляційного суду міста Києва, яку в підсумку не задовольнили.

Як йдеться у постанові Шевченківського районного суду міста Києва, 11 вересня 2016 року о 3 годині 15 хвилин обвинувачений Олександр Савченко керував автомобілем Mercedes-Benz GL350 на проспекті Перемоги у Києві в стані алкогольного сп’яніння.

Зокрема, причиною зупинки транспортного засобу було порушення Савченком правил дорожнього руху: водій зупинився на зупинці громадського транспорту, чим порушив п.2.9 А ПДР України. Варто зазначити, що огляд на стан сп’яніння, зі згоди водія, у встановленому законом порядку проводився із застосуванням приладу «Драгер» в присутності двох свідків.

Читайте також: "Дам тому, кому захочу": як Волинська ОДА виділяє бюджетні кошти для окремих обранців

Олександр Савченко визнав свою провину в порушені правил дорожнього руху та не заперечував, що перебував у стані алкогольного сп’яніння. До того ж, його вина підтвердилася протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями свідків, власними поясненнями Олександра Савченка та копією тесту, відповідно до якого в крові було 1,44 ‰ алкоголю.

Суд визнав нинішнього голову ОДА винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 10 тисяч 200 гривень. Окрім того, суд позбавив Олександра Савченка права керувати транспортними засобами на строк один рік. У 2017 році цей термін вже стік, і голова Волинської ОДА має законне право керувати автомобілем.

Незважаючи на те, що в суді першої інстанції нинішній голова визнав свою вину, ним та його захисниками була подана апеляція до Апеляційного суду міста Києва, у якій Савченко просив скасувати постанову місцевого суду. А матеріали справи за протоколом про адміністративне правопорушення, складеного 11 вересня 2016 року, повернути Департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції в Києві на доопрацювання та виправлення наявних у протоколі порушень.

Читайте також: Мільйонер на державній службі: що приховує волинський губернатор Савченко (відео)

Однак, постановою Апеляційного суду міста Києва від 11 січня 2017 року апеляційну скаргу залишили без задоволення, до того ж без змін залишили постанову Шевченківського районного суду.

Зазначимо, що ціна автомобіля, на якому Олександр Савченко порушив правила ПДР, нині коливається від 48 до 60 тисяч доларів, однак таку ціну виставляють вже за вживаний автомобіль на сайті Авторіа

,

,

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter