Розпочала повноцінну роботу нещодавно відкрита після капітального ремонту амбулаторія загальної практики сімейної медицини №5 КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №2" за адресою: вул. Гордіюк, 39, що є черговим кроком міської влади щодо розвитку мережі амбулаторій та покращує доступ громадян до первинної медичної допомоги.  У ній працюють п’ять лікарів з яких  один І кваліфікаційної категорії, один ІІ, три лікарі – спеціалісти, виконуюча обов’язки завідувачки амбулаторією загальної практики сімейної медицини, виконуюча обов’язки старшої сестри медичної, чотири медичні сестри та дві молодші медичні сестри.

Читайте також: "Медичні послуги повинні надаватись якісно у всіх мікрорайонах Луцька", - Ігор Поліщук

Згідно доказової медицини до 80% пацієнтів починають і закінчують лікування у лікаря загальної практики. Лікар загальної практики – сімейний лікар спостерігає всіх членів сім’ї.

Сімейний лікар відіграє основну роль в проведенні санітарно-освітньої роботи, профілактичних оглядах, з метою раннього виявлення захворювань у пацієнтів, оздоровлення їх та диспансеризації. Таким чином, будуть направлені знання, зусилля на зниження захворюваності серцево-судинної системи, онкологічних захворювань та наслідків травматизму пацієнтів. Очікуваний результат реформи – досягти тривалості життя населення рівня розвинутих європейських країн та покращення якості життя.

З організацією  роботи амбулаторії ознайомився начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Микола Якимчук.  Заступник головного лікаря з медичного  обслуговування населення центру Віктор Пахарчук та завідувачка амбулаторією Наталія Максимюк проінформували  про проведені організаційні заходи.

Прийом в амбулаторії здійснюється щоденно з 8.00 до 19.00 години, у суботу з 8.00 до 15.00 години, неділя – вихідний день.

В амбулаторії надається медична допомога першого рівня в повному об’ємі згідно чинного протоколу,  проводяться лабораторні та ЕКГ-обстеження, здійснюється  забір крові для  біохімічного та загального аналізів,   глюкометром у пацієнтів при необхідності  вимірюється рівень глюкози крові, проводяться інгаляції небулайзером.

Працює денний стаціонар.

Крім того  Микола Якимчук  ознайомився з ходом ремонтних робіт частини приміщень на вулиці Гордіюк, 39,  де планується розміщення  пункту базування бригад КЗ "Обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф", що дасть можливість пришвидшити надання цього виду медичної допомоги.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter