Службові особи слідчого відділу УСБУ у Волинській області зобов’язані негайно повернути Олександру Тиводару все вилучене під час обшуків 8 серпня 2017 року майно.

Про це повідомив захисник Тиводара Вадим Матвіїв, - йдеться на сайті ІА Волинські новини.

Апеляційний суд Волинської області 25 січня відмовив у задоволені апеляційної скарги прокуратури Волинської області на ухвалу слідчого судді Ківерцівського районного суду від 5 січня. Вказаною ухвалою було відмовлено в задоволенні клопотання начальника СВ УСБУ у Волинській області Олександра Хитрика та доповнення до нього про накладення арешту на вилучене в Тиводара О. О. майно в межах кримінального провадження від 4 травня 2017 року.

В апеляційній скарзі від 10 січня прокуратура області просила скасувати ухвалу від 5 січня та накласти арешт на все вилучене майно.

Разом з тим, у день подання вказаної апеляційної скарги прокурор, на виконання ухвали іншого слідчого судді Горохівського районного суду від 11 грудня, виніс постанову від 10 січня про виключення майна з переліку речових доказів та його повернення Тиводару О. О. Фактично прокурор постановив повернути усе майно, окрім набоїв (патронів), на яке апеляційною скаргою від 10.01.2018 просив накласти арешт. Слід нагадати, що ухвалою від 11 грудня набої також зобов’язано негайно повернути.

В подальшому, 15 січня прокуратурою було подано зміни і доповнення до апеляційної скарги. Цими змінами вимоги скарги звужені до прохання накласти арешт лише на вилучені набої.

Апеляційний суд Волинської області врахував позиції сторін обвинувачення та захисту, положення чинного законодавства та відмовив у задоволенні скарги прокуратури, залишивши ухвалу слідчого судді Ківерцівського районного суду від 5 січня без змін.

Таким чином, службові особи СВ УСБУ у Волинській області зобов’язані негайно повернути Тиводару О. О. все вилучене під час обшуків 8 серпня 2017 року майно, в тому числі набої (патрони). На прокурорів покладено обов’язок забезпечити додержання прав особи і чинного законодавства під час досудового розслідування. А відповідно до ст. 169 КПК України, прокурор має повноваження самостійно повернути вилучене майно.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter