У бюро патентів і торгових знаків США зареєстрована нова патентна заявка компанії Apple. На цей раз, патент дійсно варто уваги.

Читайте також: iPhone можуть заборонити продавати в США

У документі описується пристрій з вбудованою "інтерфейсною системою". Іншими словами, купертіновці запатентували ноутбук без фізичної клавіатури. Тобто буде або один великий екран з петлями посередині, або 2 різних, один з яких буде служити клавіатурою і тачпадом, пише "Znaj. ua".

Підстава пристрою покрита склом. Під нього пропонується розмістити екран, на якому буде відображатися віртуальна клавіатура повноцінних розмірів. Крім того, у патенті описується можливість розміщення на склі елементів, які забезпечать тактильний зворотний відгук при натисканні. Однак і про захист вони подбають. Само собою, ноутбук отримає захисне скло, яке не буде боятися сколів і ударів.

Віртуальним, за задумом розробників Apple, буде і тачпад, місце розташування якого користувач зможе визначити самостійно.

Читайте також: Компанію Apple звинуватили в крадіжці логотипу

Однак подібний патент уже з'являвся в мережі, але далі концептів або паперу він не просунувся. Цілком можливо, що в цей раз технології дозволять здійснити цю незвичайну передову ідею. Компанія не перший раз ховає свої патенти, які мали б велику перспективу в майбутньому. Навіть конкуренти намагалися позбавити ноутбуки від механічних клавіатур, замінивши їх на передові і надійні екрани.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter