На весні 2017 року 313 мільйонів гривень з арештованих грошей Януковича раптом були перераховані з банку колишнього президента до Міжнародного інвестиційного банку, який належить нинішньому президенту Петру Порошенку та його молодшому партнеру – народному депутату Ігорю Кононенку.

Читайте також: Екс-депутат від БПП розповів про хабарі у партії Порошенка

Про це повідомив у своєму відеоблозі Право на правду журналіст-розслідувач Дмитро Гнап.

Він зазначив, що в самому банку Петра Порошенка керівництво толком не змогло пояснити, як арештовані гроші, попри судову заборону, все ж таки почали рухатись і потрапили до них, і кому саме адресований цей багатомільйонний платіж та для яких цілей, бо це, мовляв, банківська таємниця.

Єдине, в чому громадськість заходився переконувати банк Порошенка, так це в тому, що начебто помилково перераховані з банку Януковича 313 мільйонів нікуди не дінуться і будуть надійно збережені в банку Порошенка, – заявив Дмитро Гнап.

"Ну, звісно, на них капатимуть невеликі відсотки у кілька десятків мільйонів гривень річних, які підуть в дохід вже нинішнього глави держави. Але давайте підсумуємо: було два з половиною мільярди арештованих коштів. Триста мільйонів з них перевели в банк Порошенка, але арештований залишок в банку Януковича був ще чималим: а саме два мільярди триста мільйонів гривень", – сказав журналіст-розслідувач.

Дмитро Гнап додав, що нещодавно журналісти видання "Економічна Правда" з’ясували, що і решта арештованих грошей сім’ї екс-президента, а саме ці два з гаком мільярди, безслідно зникли з його банку. Адже, нещодавнім рішенням Печерського суду Києва, про яке мало хто знав, арешт з цих коштів був знятий, а далі вже справа кількох хвилин, як зробити так, щоб ці мільярди ніхто і ніколи не виявив.

Читайте також: Алкобарига, колишній соціаліст і політики-невдахи – хто спонсорує партію Президента на Волині

За його словами, до рук оточення президента Порошенка перейшло чимало бізнес-активів колишнього президента. Це і колишній телеканал "Тоніс", який раніше належав сину Януковича, а нещодавно став каналом "Прямий" і тепер вихваляє Порошенка. Це і вуглезбагачувальні фабрики на Донбасі, які взяв під контроль бізнесмен Кропачов, наближений до порошенківського друга Кононенка. І газові родовища сім’ї Януковича, які віднедавна теж належать цьому Кропачову.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter