Кримінальні справи про підкуп виборців реєстрували щодо 4 кандидатів, найбільше – Петра Порошенка та Юлії Тимошенко.

Читайте також: Лояльність до Президента в обмін на недоторканність: чому "гральний бізнес" Покровського досі процвітає

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"За час усього моніторингу вони стосуються всього 4 кандидатів – Порошенка, Тимошенко, Тарути та Гриценка", – сказав міністр.

Інформація щодо Гриценка не підтвердилася.

"Щодо Тарути – був встановлений факт в одному з округів у місті Одеса. Зараз триває розслідування кримінального провадження і, швидше за все, там буде звинувачення", – розповів він.

Аваков розповів, що Тарута сам прийшов у міністерство та "просив розслідувати цей факт до кінця".

"Співвідношення кримінальних проваджень розпочатих за повідомленнями про факти підкупу виборців таке: близько 60% стосуються кандидата Порошенка і 40% – Тимошенко", – повідомив міністр.

Найбільший ризик має система "сітки" кандидата від влади.

Читайте також: Вподобання українців змінюються: оприлюднили останні перед виборами соціологічні рейтинги кандидатів у Президенти

"Вона, за зверненнями заявників, поширена по всій країні. Нас "завалили" величезною кількістю доказів, зокрема, фото та відео, як дрібних порушень, так і суттєвих. Більшість справ тривалі у розслідуванні та, швидше за все, будуть завершені вже після виборів", – пояснив Аваков.

Загалом з початку виборчої кампанії поліція зареєструвала 4294 звернення, пов'язані з виборами. Відкрито 299 кримінальних проваджень і складено 633 адміністративні протоколи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook