Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков показав матеріали оперативного відео, де наведені цифри і показаний механізм "брудних махінацій" в укранських футболі.

Читайте також: Помер скандальний суддя, який вів справу Насірова

Відео міністр оприлюднив у Фейсбук за результатами спецоперації з припинення діяльності злочинних груп, які організували розгалужену систему "договірних" футбольних матчів.

"Завершилася фундаментальна поліцейська спецоперація з припинення діяльності злочинних груп, які організували розгалужену систему "договірних" матчів з футболу. Більше двох років Департамент захисту економіки Нацполіції вів спостереження і документував активну роботу п'яти злочинних груп з організації договірних матчів зі заздалегідь "фіксованим" результатом", – зазначив він.

Читайте також: Освітній скандал у Рівному: збирали гроші на особисті потреби ректора

З його слів, для отримання "правильного" рахунки у матчі, "використовувалися будь-які методи: від підкупу гравців, арбітрів, власників клубів до залякування та погроз". "Суми "винагороди" за потрібний результат – перемогу чи нічию – становили від 30 до 100 тисяч гривень", – додав міністр.

"Заздалегідь знаючи результат гри, учасники злочинних груп робили ставки в букмекерських конторах, зареєстрованих в країнах Азії, і отримували величезні прибутки. Завдяки анонімності, непрозорості і безконтрольності тоталізаторів в цих країнах, своєрідний "футбольний бізнес" приносив організаторам до 5 мільйонів доларів щорічно", – зазначив Аваков.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter