Держорганізація "Автобаза Державного управління справами" за результатами тендеру замовила дві автівки Mercedes-Benz S-600 за 36,01 мільйона гривень.

Читайте також: Автопарк Порошенка поповнили два Mercedes по 5 мільйонів

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на систему "Прозорро".

Авто придбали в СП у формі ТОВ "Автомобільний Дім – Україна Мерседес Бенц".

Відзначається, що 11 грудня автобаза уклала угоду з постачальником автомобілів про їх купівлю за 41,98 мільйона гривень, але через добу – 12 грудня – уклала додаткову угода про узгоджене зменшення ціни на 6 мільйонів гривень.

Один з автомобілів вартістю 17,57 мільйона гривень (близько $625 тисяч) матиме пакет бронювання найвищою мірою захисту VR10, оббивку салону з чорної ексклюзивної шкіри, холодильний відсік, аудіосистему з навігацією, автоматичну систему кондиціонування повітря, автоматичний кондиціонер в задній частині салону, функцію пам’яті для задніх сидінь, пакет обробки шкірою, пакет декоративних елементів "Ексклюзив", відеокамеру кругового огляду, пакет пам’яті, систему пожежогасіння, декоративні елементи: тополь чорний полірований.

Другий автомобіль вартістю 18,44 мільйона гривень (близько $660 тисяч) теж матиме пакет бронювання найвищою мірою захисту VR10 та подібні опції, як у першого Мерседеса. Крім того, оббивку – чорна шкіра ексклюзив порцелян, задню частина салону з перегородкою, систему нічного бачення, ТВ-тюнер, мультімедійну систему для пасажирів задніх сидінь, систему захисту салону.

Обидва авто виконані у кольорі "чорний металік".

Повідомляється, що закупівля "Мерседесів" відбулася за переговорною процедурою, оскільки замовник двічі відміняв тендер через відсутність достатньої кількості учасників.

Читайте також: Порошенко проводить таємні зустрічі з Медведчуком: розслідування

Радник президента Петра Порошенка Юрій Бірюков, пояснюючи закупівлю дорожчих Мерседесів, повідомив, що "ДУС не тільки, та й не скільки президента обслуговує".

"І у Петра Олексійовича машини є, не змінювались з 2014 року і не планувалися до заміни. Фішка в тому, що машини купують для обслуговування іноземних делегацій... специфікацію замовлення прописувала служба протоколу Кабміну, служба протоколу Верховної Ради, а узгоджував це все неподобство – Управління держохорони", – написав Бірюков у Facebook.

При цьому, за даними "Наших грошей", наприклад, президент Франції, де 11 грудня стався черговий теракт, Еммануель Макрон їздить на службовому кросовері Citroen DS7 Crossback, який коштує орієнтовно $60 тисяч, що у десять разів дешевше від автомобілів ДУСі.

А канцлер Німеччини Ангела Меркель воліє їздити на автівці вітчизняного виробника – броньованому Audi A8 Securitу, вартістю $300–570 тисяч.

Зазначається, що у 2018 році Автобаза ДУСі вже придбала автомобілів на 27,91 мільйона гривень.

Зокрема, 15 Тойота Камрі (по 0,74 мільйона гривень за штуку), Тойота Лендкрузер 200 (за 2,05 мільйона гривень), Мерседес V250 L (avant-garde) за 2,35 мільйона гривень, Мерседес V250 d (avant-garde) за 2,39 мільйона гривень, Мерседес S560 4M long (за 4,47 мільйона гривень) та Мерседес S560 4M long (за 5,55 мільйона гривень).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter