У понеділок, 17 грудня повії вийшли на мітинг у столиці. Жінки зажадали пом’якшити відповідальність за заняття проституцією, за сутенерство та звідництво.

Читайте також: Протести в Парижі: поліція застосувала газ проти демонстрантів, на вулиці вивели БТРи

У центрі Києва на Михайлівській площі відбулася акція протесту робітниць секс-індустрії. Про це повідомляють Вести.

Близько 20 жінок, приховуючи свої обличчя, вийшли на мітинг з метою привернути увагу влади до своїх проблем. Одна з головних вимог – переведення діяльності повій в правове поле.

Адже проституцію вони вважають вільним вибором повнолітніх громадян, а не кримінальним злочином, пише видання.

Жінки вимагають пом’якшити відповідальність за заняття проституцією. На сьогодні санкція статті Кримінального кодексу за це правопорушення передбачає тюремне ув’язнення на термін від року до трьох. Адміністративна відповідальність зводиться до штрафів і громадських робіт.

"Ми вимагаємо не лише скасування адміністративної відповідальності, а й кримінальної, за сутенерство та звідництво. Справа в тому, що для нашої ж безпеки ми змушені жити і працювати в парах або групами. Це можуть кваліфікувати як кримінальний злочин, але це неправильно. Ми вимагаємо перевести нашу діяльність в легальне поле, адже, по суті, це така ж робота, як будь-яка інша. Це наш вибір", – сказала координатор акції Наталія Дорофєєва.

Читайте також: Під час протестів у Франції загинули 5 осіб

Жінки вийшли на акцію з плакатами "Сама винна", "Знала, на що йшла", "Байдужість = насильство".

Зазначається, що 17 грудня відзначають Міжнародний день захисту секс-працівників від насильства і жорстокості. В цей день всі небайдужі до проблеми дискримінації секс-робітниць виходять на вулиці з червоними парасольками.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter