Народний депутат Тетяна Чорновол заявляла, що "батальйони добровольців формувалися з психічно хворих людей, які хотіли на сафарі". У березні 2019 року вона була нагороджена президентом орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Читайте також: Воїни АТО Волині офіційно пояснили, хто повісив банер "Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР"

Нагадаємо, при спробі звільнення Іловайська загинув Микола Березовий, це чоловік Тетяни Чорновол. Він був чотовим, наша чота йшла за БМП та попала під снайперській обстріл з обох сторін. Працювали російські найманці-специ", – розповів доброволець "Азова" Ляхович.

За словами бійця, спочатку поранило гранатометника Андрія Дрьоміна з Тернополя (позивний "Світляк"). Березовий кинувся йому на допомогу і дістав поранення в ногу. Поки бійці прикривали Дрьоміна та Березового, добровольцю з позивним "Сокіл" снайпери поцілили в живіт, інформує BBCсCNN.

Читайте також: Порошенко нахабно надурив бійців 51 ОМБР

"Довелось вантажити поранених під шаленим вогнем снайперів і лише чудом вдалося уникнути інших жертв. При цьому снайпер ще раз підстрілив "Світляка", чим добив його, всього він отримав п’ять куль, дві з них витримав шолом. Поки ми вийшли з під обстрілу з пораненими, і поки приїхала медична допомога – Микола Березовий помер. Крупним калібром йому розірвало артерію на нозі в районі паху і навіть жгут не зміг зупинити кров", – розповів боєць.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook