Багатодітна сім’я Коваленків із Миколаєва записала відеозвернення до президента Укораїни Петра Порошенка, у якому "подякувала" йому за всі невиконані обіцянки. Родина подарувала "гаранту" авто на іноземних номерах, яким користувалася вся сім'я та яке вони не в змозі розмитнити.

Читайте також: "Вішатись просто не хочеться", – волинянин з інвалідністю про виживання після "покращення"

Батько учасника "Голосу. Діти" Марка Коваленка звернувся до Президента. У своєму відеолисті чоловік розповів про усе, що накипіло його багатодітній родині – дитячому будинку сімейного типу, де виховується 13 дітей.

"Хочу представити Вам мою сім’ю із 13 дітей, з них 7 – прийомних. У 2007 році ми стали прийомною сім’ю. У 2010 відкрили дитячий будинок сімейного типу з допомогою Олександра Турчинова. За ці роки ми видали двох доньок заміж, і у нас є четверо внуків.

Так як ми перші в Миколаєві відкрили дитячий будинок сімейного типу, про це писали всі газети та ЗМІ, нам вручали грамоти, і навіть Ви, Петре Олексійовичу, вручили моїй дружині медаль та присвоїли звання "Мати-героїня", за що ми Вам вдячні. У нас склались деякі проблеми, які ми б хотіли Вам озвучити. Наша найстарша прийомна донька Юля вже заміжня і має 2 неповнолітніх дітей. До того, як вона залишилась сиротою, вона проживала в гуртожитку. Коли їй виповнилось 18, ми поїхали у той гуртожиток, де вона була прописана, але там нам сказали, що її кімната вже приватизована, і там живуть інші люди. Ми почали бити на сполох, але нам сказали, що у всьому винні "попередники". Тоді місцева влада сказала, щоб ми стали на чергу на отримання квартири, що ми і зробили. Пройшло 5 років, Юлі 23, а квартиру їй не дали. Після 23 років вона "злітає" з черги. Ось так діти, які позбавлені батьківського піклування та сироти залишаються без житла.

Друге, 4 роки ми звертаємось до влади, щоб нам допомогли зробити дах в будинку, в якому проживає 10 неповнолітніх дітей (трьом вже виповнилось 18). На що влада відповідає, що "коштів нема, але ви тримайтесь". Недавно нам повністю відмінили субсидію. Нам подзвонили з "Міськгазу" та сказали, що скоро відріжуть газ.

Третє,  за 10 років на нашій вулиці Димова, де ми поживаємо, кожного року влада обіцяє покласти асфальт, але не тут то було.

Читайте також: "Та пішов ти": Порошенка зганьбили у Харкові (відео)

І четверте, останнє. У нас була автівка на єврономерах. Так як ми не можемо її розмитнити, і в нас не залишається іншого виходу, то ми сім’єю вирішили подарувати Вам це авто".

Далі батько сімейства процитував статтю, де було написано, що Порошенко своїм указом від 13 січня 2018 року запровадив першочергові міри забезпечення житлом дитячі будинки сімейного типу.

"Тому, Петре Олексійовичу, ми передаємо своєю сім’єю Вам величезний привіт. Є ще Божий Закон, який виконується. Хай Господь благословить Вас", – сказав розчарований батько.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook